Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο Μητσοτάκης συνάντησε τον Τζο Μπάιντεν – Η ιδιαίτερη στιγμή (pics)

Μητσοτάκης Μπάιντεν

Ήταν 6 Ιουνίου 2017, όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχθηκε στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον Τζο Μπάιντεν. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν τότε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Μπάιντεν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. 

Σύμφωνα με πηγές της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει τον ρόλο της χώρας μας ως παράγοντα σταθερότητας σε μία ολοένα και πιο ασταθή περιοχή, ενώ ο κ. Μπάιντεν είχε υπογραμμίσει τη σημασία της Ελλάδας για τα αμερικανικά γεωστρατηγικά συμφέροντα. Επίσης είχε συζητηθεί η αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ενώ εξετάσθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. 

Click4more: Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μπάιντεν – «Η σχέση των χωρών μας θα γίνει ακόμη πιο ισχυρή»

Παράλληλα, τότε ο κ. Μπάιντεν αναφέρθηκε και στον γενικότερο ρόλο και τις επιδιώξεις της Ρωσίας. Παρουσίασε τις απόψεις του για τις εσωτερικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και τον ενδεχόμενο αντίκτυπό τους στα διεθνή δρώμενα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη σοβαρότητα ζητημάτων όπως εκείνα της Β. Κορέας και της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί ως πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις εσωτερικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, παρουσιάζοντας τις σχετικές προτάσεις της ΝΔ, και είχε επισημάνει τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπο το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, τονίζοντας τη σημασία της παραμονής της Ελλάδας στην πρωτοπορία αυτού του εγχειρήματος.

Η ιδιαίτερη στιγμή κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο ανδρών, ήρθε όταν ο Μπάιντεν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την απώλεια του πατέρα του και πρώην πρωθυπουργού, Κωσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε φύγει από τη ζωή μόλις πριν από 10 ημέρες. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις