Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Όταν ο Βαρουφάκης πήγε σε Eurogroup χωρίς… τις ελληνικές θέσεις

Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Φωτογραφία: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολύ… αφηρημένος αποδεικνύεται ο Γιάνης Βαρουφάκης, που φέρεται να πήγε στο περιβόητο Eurogroup της Ρίγας τον περασμένο Απρίλιο χωρίς… το φάκελο με τις ελληνικές θέσεις!

Σύμφωνα με τον “Μικροοικονομικό” στα Νέα, ο τότε υπουργός Οικονομικών, όταν έφτασε στην πρωτεύουσα της Λετονίας συνειδητοποίησε ότι τα είχε όλα, εκτός από τον φάκελο της διαπραγμάτευσης, δηλαδή τις ελληνικές θέσεις που έπρεπε να μεταφέρει στους ομολόγους του.

Έψαξαν οι συνεργάτες του αλλά πουθενά ο φάκελος. Είχε μείνει στην Αθήνα.

“Να έρθει αμέσως ο φάκελος στη Λετονία” ήταν η εντολή που δόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών. Αλλά η απάντηση που πήραν οι συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη ήταν πως “θέλει τρεις μέρες με το ταχυδρομείο και στον προϋπολογισμό έχουν κοπεί τα κονδύλια για ταχυμεταφορές. Για να πάρουμε το ΟΚ για έκτακτη ταχυμεταφορά απαιτούνται επίσης τρεις μέρες”.

Ο φάκελος παρέμενε στην Αθήνα, αφού αντίγραφό του δεν υπήρχε σε κανέναν υπολογιστή, ούτε στον προσωπικό του κ. Βαρουφάκη, ώστε να σταλεί άμεσα και… χωρίς κόστος, με ένα e-mail.

Τελικά, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, κάποιος από το υπουργείο βρήκε έναν γνωστό στα ΕΛΤΑ και με 168 ευρώ κατάφερε και έστειλε το φάκελο στη Ρίγα.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε