Πολιτική

Ουκρανία: Σύσκεψη για το φυσικό αέριο στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη – Σενάρια για να διασφαλιστεί η τροφοδοσία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τρόπους ώστε να θωρακιστεί ενεργειακά η Ελλάδα απέναντι σε ένα ενδεχόμενο πολεμικής σύρραξης στην Ουκρανία αναζητεί η κυβέρνηση. Για τον λόγο αυτό έγινε σύσκεψη για την τροφοδοσία της Ελλάδας με φυσικό αέριο στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με την συμμετοχή των επικεφαλής της ΔΕΗ, της ΔΕΠΑ, και της ΡΑΕ.

Στην σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν όλα τα πιθανά σενάρια με στόχο την ασφάλεια της τροφοδοσίας της Ελλάδας σε φυσικό αέριο.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, οι Υπουργοί Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Θάνος Ντόκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Κωνσταντίνος Ξιφαράς, ο Πρόεδρος της ΡΑΕ Θάνος Δαγούμας και ο Καθηγητής Ενεργειακής Οικονομίας και Επιχειρησιακής Έρευνας του ΕΜΠ Παντελής Κάπρος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιάννης Βρούτσης για σκάνδαλο με στημένους αγώνες στο μπάσκετ: «Η αξιοπιστία έχει χαθεί – Το κράτος θα κάνει αυτό που πρέπει»
Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, προαναγγέλλει έλεγχο στα οικονομικά της Ομοσπονδίας και ξεκαθαρίζει ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά
Γιάννης Βρούτσης 6
Κώστας Καραμανλής: «Αρνητική εξέλιξη η κύρωση του τουρκολιβυκού» – Πώς σχολίασε ο Αντώνης Σαμαράς
«Οποιοδήποτε αίτημα για εκχώρηση άδειας από την Τουρκία για το καλώδιο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Είτε αυτό ονομαστεί ενημέρωση είτε ανακοίνωση είτε όπως αλλιώς» είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Καραμανλής
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
60