Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

“Όχι” από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία

“Όχι” από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι στην πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ήραν την συναίνεσή τους στην συμφωνία για πώληση όπλων στην Σαουδική Αραβία και γενικότερα στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, εξερχόμενος της -κεκλεισμένων των θυρών- συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής, κατά τη συζήτηση που ανατάθηκε σχετικά με την διατύπωση γνώμης αν θα πρέπει να υλοποιηθεί η συμφωνία με την Σαουδική Αραβία, είπε ότι: “Ο κ. Πάνος Καμμένος μας ανέφερε ότι η συμφωνία δεν υφίσταται, καθώς δεν υπάρχει ανέκκλητη πίστωση (δηλαδή η Σ. Αραβία δεν κατέβαλλε τα χρήματα)

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη και το Ποτάμι υποστηρίξαμε ότι η ομόφωνη σύμφωνη γνώμη για την συμφωνία της Επιτροπής που υπήρχε σήμερα, δεν υπάρχει. Άρα υπάρχει μια πολιτική της κυβέρησης και προσωπικά του Υπουργού Άμυνας. Δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη από πλευρά μας για δύο λόγους. Πρώτον γιατί δεν γνωρίζαμε στην Επιτροπή όσα είχαν συμβεί και έγιναν αυτό το διάστημα. Δεύτερον, για τους λόγους που αναφέρονται στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους δεν υπάρχει συναίνεση από μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού. Επίσης με όσα αναδείχθηκαν για τους χειρισμούς του ΥΠΕΘΑ και του υπουργού, πλέον δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλους τους χειρισμούς που κάνει για όλα τα θέματα.

Σε ερώτηση τι θα ψηφίσουν, είπε πως η Επιτροπή έχει συσταθεί για την διατύπωση γνώμης και αυτή την δική μας θέση γνωστοποιήσαμε και δεν θα γίνει κάποια ψηφοφορία. Απλά από τις θέσεις που διατυπώνουμε τα κόμματα, θα σχηματιστεί μια γνωμοδότηση.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις