Πολιτική

«Όχι» Πέτσα για ανασχηματισμό – Η δήλωση που φούντωσε τα σενάρια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα ανασχηματισμού». Με αυτές τις πέντε λέξεις, ο Στέλιος Πέτσας επιχείρησε να κλείσει τα σενάρια που φούντωσε η δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά την 1η Ιουλίου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Στέλιος Πέτσας επανέλαβε, εξάλλου, ότι η κυβέρνηση θα κάνει πάντα ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, αναφερόμενος στο δημοσίευμα για τουρκικό σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα. Μάλιστα, τόνισε πως το ζήτημα της επιβολής πρόσθετων κυρώσεων από την ΕΕ στην Τουρκία έχει συζητηθεί μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την πρόσφατη τηλεδιάσκεψη που είχαν, ωστόσο ο κ. Πέτσας επιφυλάχθηκε ν’ απαντήσει για το αν και με ποιο τρόπο θα τεθεί το ζήτημα στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

Σχετικά με την αυριανή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ, υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται να κυριαρχήσουν στις συζητήσεις τα γεωπολιτικά θέματα και οι σχέσεις με την Τουρκία, καθώς στην ατζέντα υπάρχουν σημαντικά θέματα και συμφωνίες που αφορούν στον τουρισμό, τις επενδύσεις κτλ.

Αναφερόμενος, τέλος, στο άνοιγμα του τουρισμού, ο κ. Πέτσας σημείωσε ότι πρωταρχικός στόχος είναι να υποδεχθεί η χώρα με ασφάλεια τους επισκέπτες της και η ίδια ασφάλεια να υπάρχει για τους εργαζομένους και τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών. Έτσι, προανήγγειλε την ένταση των ελέγχων για την τήρηση της νομοθεσίας, αλλά και την προσπάθεια για την ομογενοποίηση των προστίμων, ώστε να υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο. Παράλληλα, απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο καθολικού lockdown και αφού επισήμανε πως αυτή τη στιγμή σημασία έχει η τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας, κατέληξε λέγοντας πως αν χρειαστούν παρεμβάσεις τοπικού χαρακτήρα θα εξετάζονται κατά περίπτωση, με γνώμονα ότι δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε έκπτωση στη δημόσια υγεία.

Γιώργος Γεραπετρίτης

Γεραπετρίτης: Ανασχηματισμός μετά την 1η Ιουλίου

Τα σενάρια για τον ανασχηματισμό είχαν φουντώσει τα όσα είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο ανασχηματισμός, είπε, δεν θα είναι σαρωτικός αλλά θα γίνει μετά την 1η Ιουλίου, όταν αποφασίσει ο πρωθυπουργός.

«Όπου χρειάζεται θα γίνουν οι αναγκαίες οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές, δεν χρειάζεται σαρωτική αλλαγή του μοντέλου διακυβέρνησης για έναν λόγο: Θεωρούμε ότι σε μεγάλο βαθμό έχει επιτύχει», τόνισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Σε άλλη ερώτηση, πότε είναι ο ουδέτερος χρόνος για την αντίστροφη μέτρηση του ανασχηματισμού, απάντησε: «Αυτήν τη στιγμή βρισκόμαστε εν μέσω μίας μεγάλης εξόδου στην αγορά, στην κοινωνία, και δεν είναι απολύτως αναγκαίο να πάμε σε οποιαδήποτε δομική αλλαγή. Όταν θα έχουν παγιωθεί τα πράγματα και η παγίωση θα είναι όταν θα έχει ανοίξει όλη η αγορά, από 1ης Ιουλίου αν όλα έχουν πάει καλά, (…) από την 1η Ιουλίου και σε χρόνο που θα επιλέξει ο πρωθυπουργός, θα πάμε σε αλλαγές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά κυβέρνησης για την ακρίβεια: «Οι πολίτες θέλουν φθηνότερο καλάθι, όχι ακριβότερες δικαιολογίες»
Το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιτίθεται στο Μαξίμου για το τέλος του πλαφόν στα περιθώρια κέρδους και τη συμφωνία με τη βιομηχανία τροφίμων για πάγωμα τιμών
ΕΛ.Α.Σ. 5
Η «δεξιά στροφή» Κασσελάκη, η έξοδος Τζάκρη και τα μηνύματα από τη ΝΔ
Η αποχώρηση της πρώην αντιπροέδρου από τους Δημοκράτες ανέδειξε την ιδεολογική μετατόπιση του κόμματος προς το φιλελεύθερο Κέντρο – Τι λένε Μαρινάκης και Γεωργιάδης για τα σενάρια προσέγγισης με την Πειραιώς
Γεωργιάδης, Θεοδωρικάκος, Πλακιωτάκης και Κασσελάκης 5
Αντώνης Σαμαράς: «Γενναίο βήμα» η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από το Ισραήλ, η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη συγκυρία
Ο πρώην πρωθυπουργός ζητά από την Αθήνα να στηρίξει και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ελλήνων, κάνοντας λόγο για «ανάχωμα» απέναντι στα επεκτατικά σχέδια Ερντογάν
Αντώνης Σαμαράς
Νέα πυρά Παππά κατά Φάμελλου για την ΕΛΑΣ του Τσίπρα: «Η στρατηγική ψηφίστηκε εν κενώ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στο ψυγείο»
Ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ζητά επαναχάραξη πορείας πριν από τις εκλογές και απορρίπτει τη λογική της ατομικής προσχώρησης στο νέο κόμμα
Νίκος Παππάς
Νάντια Γιαννακοπούλου: Δυσκολεύει αντικειμενικά ο στόχος της πρώτης θέσης για το ΠΑΣΟΚ
Η βουλευτής Β2' Δυτικού Τομέα Αθηνών μίλησε για αυξανόμενη ρευστότητα στην πολιτική σκηνή ενόψει εκλογών, άνοιγμα προς Κέντρο και Κεντροαριστερά και φορολόγηση των τραπεζικών υπερκερδών
Νάντια Γιαννακοπούλου, ΠΑΣΟΚ
9