Πολιτική

“Όχι” στην άρση ασυλίας Βούτση για την… “εσχάτη προδοσία”

Με 176 ψήφους «κατά» και καμία ψήφο «υπέρ», η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα των εισαγγελικών Αρχών για άρση της ασυλίας του προέδρου του Σώματος, Νίκου Βούτση. Όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής, η υπόθεση αφορά την έγκληση πολίτη σε βάρος του για «εσχάτη προδοσία» γιατί, εκ της θέσεως του, δεν συνέχισε την επιτροπή που είχε συστήσει η προκάτοχός του για το δημόσιο χρέος.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σημείωσε ότι αυτή η περίπτωση είναι διδακτική για το παρόν και το μέλλον, καθώς αναδεικνύεται η ανάγκη να καταπολεμηθεί η τάση ποινικοποίησης της πολιτικής μας ζωής, που οδηγεί ευθέως σε αντικοινοβουλευτικές πρακτικές. Τάχθηκε, δε, υπέρ της αλλαγής του άρθρου 86 για τις διώξεις μελών της κυβέρνησης.

Ακόμη, η Βουλή απέρριψε, με 155 ψήφους «κατά», 20 «υπέρ» και 1 «παρών», το αίτημα άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Σάκη Παπαδόπουλου, για υπόθεση, η οποία αφορά την περίοδο που υπηρετούσε στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύσκεψη στο Μαξίμου για μείωση των τιμών σε βασικά αγαθά – Η στήριξη των ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην ατζέντα της κυβέρνησης
Η σύσκεψη γίνεται λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση της νέας ψηφιακής πλατφόρμας PosoKanei - Η κυβέρνηση «τρέχει» την υλοποίηση δεσμεύσεων και μεταρρυθμίσεων
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ 14
Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναδημοσίευσε βίντεο Βρετανίδας που μιλάει για το ΕΣΥ – «Στην παιδιατρική φροντίδα η Ελλάδα τα καταφέρνει καλύτερα»
Η εμπειρία μιας μητέρας με τον άρρωστο γιο της άνοιξε ξανά τη συζήτηση για την ταχύτητα εξυπηρέτησης στο ΕΣΥ και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας
Η Βρετανίδα που μίλησε για το ΕΣΥ 45
Στην αντεπίθεση ο Κασσελάκης: Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί – Το κόμμα κινείται στο φιλελεύθερο κέντρο
«Οι Δημοκράτες περνάνε σε μία νέα φάση, οριοθετώντας τον πολιτικό τους χώρο στο φιλελεύθερο κέντρο της εφαρμοσμένης πολιτικής με τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας και του ανθρωπισμού»
Στέφανος Κασσελάκης και Θεοδώρα Τζάκρη 58