Σάββατο, 13 Απρ.
19oC Αθήνα

Παφίλης: “Κανονικότητα” για την κυβέρνηση είναι μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν σε συνθήκες γαλέρας

Πηγή Eurokinissi

“Κανονικότητα για την κυβέρνηση σημαίνει να μάθουν οι εργαζόμενοι να ζουν σε συνθήκες γαλέρας και κόλασης στους χώρους δουλειάς, οι οποίες έχουν διαμορφωθεί με το θεσμικό πλαίσιο που έχουν «χτίσει» οι προηγούμενες αντιλαϊκές κυβερνήσεις και ενισχύει η σημερινή” τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

«Αντίθετα», όπως είπε, για το ΚΚΕ «κανονικότητα» σημαίνει το ελάχιστο, «κάλυψη των απωλειών» που υπέστη το λαϊκό εισόδημα στη διάρκεια της κρίσης – και πραγματική κανονικότητα, «οι εργαζόμενοι να κατέχουν τον πλούτο που παράγουν, και όχι μια χούφτα παράσιτα» οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία, ο κ. Παφίλης είπε ότι περιέχει θετικά μέτρα, ωστόσο αυτά μετατρέπονται σε κενό γράμμα, αφού είναι σε ισχύ όλοι «οι αντιλαϊκοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων, των μνημονίων», που λεηλατούν με την υψηλή φορολογία το λαϊκό εισόδημα και καταργούν εργασιακά δικαιώματα. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, έκανε ειδική αναφορά στο θέμα των εργολαβικών εργαζόμενων και κάλεσε τη κυβέρνηση να υποχρεώσει τους εργοδότες να εφαρμόζουν σε αυτούς την ΣΣΕ του κλάδου στον οποίο εργάζονται, επισημαίνοντας ότι αυτή θα ήταν η πραγματική προστασία.

Σχετικώς με τις διατάξεις για την αδήλωτη εργασία, ο κ. Παφίλης σημείωσε ότι δεν αρκούν για να σπάσει η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, και να μπορεί ένας εργαζόμενος να δηλώσει την αυθαιρεσία του εργοδότη χωρίς να κινδυνεύει να μπει στη «μαύρη λίστα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις