Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Παναγιώτης Αθανασίου: «Ο Παπαγγελόπουλος είχε υποχρέωση να ξεχρεώσει»

Παναγιώτης Αθανασίου: «Ο Παπαγγελόπουλος είχε υποχρέωση να ξεχρεώσει»

Επέμεινε στις καταγγελίες του σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και τη δεύτερη ημέρα της κατάθεσης του στο Ειδικό Δικαστήριο, ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου. 

Μάλιστα ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας είπε πως πληροφορήθηκε σήμερα από μια έμπιστη πηγή στη Τράπεζα Πειραιώς ότι ο γιος του κ. Παπαγγελόπουλου από το Σεπτέμβριο του 2016 εργάζονταν στην Τράπεζα Πειραιώς από την οποία αποχώρησε το Σεπτέμβριο του 2017 και πήγε στα ΕΛΠΕ. Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου απαντώντας σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου κατονόμασε και την πηγή του.

«Είχε αναλάβει μια υποχρέωση που πρέπει να τη ξεχρεώσει. Να ζητήσετε στοιχεία από την τράπεζα Πειραιώς και τις δηλώσεις με τα εισοδήματα του από την τράπεζα. Υπήρχε λοιπόν λόγος που ενδιαφέρονταν τόσο έντονα για την υπόθεση Σάλλα» τόνισε ο μάρτυρας.

Στη συνέχεια ο κ. Αθανασίου απάντησε σε ερωτήσεις των συνηγόρων της πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης.

Συνήγορος Τουλουπάκη: Ποιες ήταν οι σχέσεις Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου;

Μάρτυρας: Είχα καταλάβει ότι είχαν μια οικειότητα τον αποκαλούσε «Παπ».

Συνήγορος Τουλουπάκη: Σε τι συσκέψεις διέκοπτε για να μιλήσει με την κ. Τουλουπάκη;

Μάρτυρας: Δεν είπα αυτό… Σηκωνόταν όμως και πήγαινε να μιλήσει με τον «Παπ». Τη ρώταγα ποιος είναι και μου έλεγε ο «Παπ».

Συνήγορος: Εκτός από τα τηλέφωνα είχε πέσει στην αντίληψή σας κάποια συνάντηση της κ. Τουλουπάκη με τον Παπαγγελόπουλο;

Μάρτυρας: Που να ξέρω τι γινόταν εκτός…

Συνήγορος: Όταν αναφέρατε στην κατάθεσή σας σε στενές σχέσεις Τουλουπάκη – Παπαγγελόπουλου σε τι ακριβώς σχέσεις αναφερόσασταν;

Μάρτυρας: Μιλούσαν άνετα μεταξύ τους, φαινόταν ότι είχαν ζεστές σχέσεις όχι τίποτα περίεργο, ήταν άνετο το κλίμα. Αυτή ήταν η αίσθησή μου. Τη στιγμή που αυτή η ομάδα πήγε για να δει το Φαλτσιανί κρυφά χωρίς να ενημερώσουν κανένα προϊστάμενο, πήγαν μόνοι τους, τη στιγμή κατά την οποία για τα ταξίδια κάποιον ενημερώνουμε. Πήγαν εκεί ξαφνικά και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν ήξερε τίποτα.

Ο μάρτυρας ρωτήθηκε και για το κίνητρο του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου να βλάψει τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο. Ο κ. Αθανασίου απάντησε : «Εγώ σας είπα ενδεχομένως. Δεν ήξερα αν έγραφε σε βάρος του κάτι ο κ. Παπαχρήστος. Ήταν το συμπέρασμά μου αυτό. Ακόμα και σήμερα ο Παπαχρήστος λέει ότι έχει γράψει και έχει γίνει σκληρός στην κριτική του».

Συνήγορος Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει  κανένα δημοσίευμα σε βάρος Παπαγγελόπουλου.

Αθανασίου: Μήπως ήταν σε βάρος της κυβέρνησης που υπηρετούσε ο κ.Παπαγγελόπουλος; Ο κ. Παπαγγελόπουλος μου ζήτησε αυτό το πράγμα. Αν ήταν εκτελεστικό όργανο του κυρίου Τσίπρα και της κυβέρνησής του ρωτήστε τον κύριο Τσίπρα , όχι εμένα.

Από την πλευρά του ο Δ.Παπαγγελόπουλος δε θέλησε να υποβάλει ερωτήσεις στον μάρτυρα τονίζοντας : «Είναι τόσα πολλά τα ψέματα που έχει πει ο μάρτυρας και επειδή σέβομαι την κόπωση του παρότι εκείνος δε σεβάστηκε τίποτα σε μένα, θα προβάλλω τις αντιφάσεις του στο σχολιασμό της κατάθεσης. Έχω να κάνω εκατοντάδες ερωτήσεις αλλά από σεβασμό σε όλους δε θα το κάνω».

Το Ειδικό Δικαστήριο συνεχίζεται την προσεχή Πέμπτη 10 Νοεμβρίου με την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως, Γεωργίας Τσατάνη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις