Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παναγιώτης Κουρουμπλής: Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ για 337 ημέρες – Πλέον ανεξάρτητος με Μπογδάνο και Αδάμου

Παναγιώτης Κουρουμπλής
Φωτογραφία αρχείου: Intime

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ της Πέμπτης, 16.12.2021, κατόπιν απόφασης του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή ήταν τα όσα απίστευτα είπε από το βήμα της Βουλής, καθώς αποκάλεσε «δολοφόνους» (!) τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναφορικά με την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση.

Οι εξελίξεις «έτρεξαν» με ραγδαίους ρυθμούς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής διεγράφη μόλις λίγες ώρες μετά τα όσα είπε στην Βουλή, κάτι που σημαίνει πως δεν πρόλαβε… ούτε να κλείσει χρόνο ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αυτό διότι ο κ. Κουρουμπλής δεν ήταν βουλευτής από τον Ιούλιο του 2019, οπότε κι έγιναν οι εκλογές, αλλά από τις… 13 Ιανουαρίου του 2021.

Πώς γίνεται αυτό; Ο ίδιος είχε δικαιωθεί από το εκλογοδικείο, στο οποίο είχε προσφύγει ζητώντας επανακαταμέτρηση των ψήφων έναντι του συνυποψηφίου του βουλευτή στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας, Θ. Παπαχρηστόπουλου, με την σχετική απόφαση να του δίνει την έδρα 18 ολόκληρους μήνες μετά τις εκλογές!

Click4more: Οργισμένος ο Αλέξης Τσίπρας με Παναγιώτη Κουρουμπλή – Τον διέγραψε αφού δεν ανακάλεσε το «δολοφόνοι»

Για την ιστορία και σύμφωνα με την απόφαση του εκλογοδικείου, ο κ. Κουρουμπλής έλαβε 226 περισσότερους ψήφους από τον κ. Παπαχριστόπουλο.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, λοιπόν, ορκίστηκε στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου στις 13/01/2021 και… 337 ημέρες μετά, διεγράφη από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Κουρουμπλής, Μπογδάνος, Αδάμου

Αυτό σημαίνει πως πλέον θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής, μαζί με… ακόμη δύο. Τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ο οποίος επίσης διεγράφη από την Νέα Δημοκρατία, αλλά και την βουλευτή του Μέρα25, Κωνσταντίνα Αδάμου, η οποία στις 23.07.2021 ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή της από την ΚΟ του κόμματος.

Δείτε όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με αποτέλεσμα να διαγραφεί

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις