Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσαν 4 υπηρεσίες αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Με παρακολουθούσαν 4 υπηρεσίες αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγελία «βόμβα» έριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο πρώην υπουργός υποστήριξε ότι υπήρξε θύμα παρακολούθησης, αλλά και αργότερα όταν αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε συνέντευξή του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρει ότι τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον 4 υπηρεσίες όσο ήταν μέλος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αργότερα όταν έφυγε από το κόμμα.

«Τι σχεδιάζω, τι κάνω, τι πολιτικές εφαρμόζω, ποιες σχέσεις αναπτύσσω. Όλα αυτά θεωρώ ότι εκείνη την περίοδο ήταν υπό κεντρική παρακολούθηση της ΕΥΠ και άλλων υπηρεσιών», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ισχυρίζεται πως όσο ήταν υπουργός Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ τον παρακολουθούσαν τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες.

«Εγώ σας ενημερώνω υπεύθυνα ότι, ως υπουργός Ενέργειας στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των διαπραγματεύσεων που κατέληξαν σε συμφωνία µε τη Ρωσία για τη διέλευση ενός µμεγάλου αγωγού από τη χώρα µας, παρακολουθούμουν εκείνη την περίοδο τουλάχιστον από τέσσερις υπηρεσίες, ελληνικές και ξένες», ανέφερε ο πρώην υπουργός.

«Εκείνη την περίοδο παρακολουθούμουν µάλλον αδιαλείπτως από ελληνικά κέντρα, τα οποία θεωρούσαν ότι η δραστηριότητά µου ως υπουργού έβαζε σε κίνδυνο, υποτίθεται, τα ελληνικά συμφέροντα ασφαλείας. Και ασφαλώς τα κέντρα αυτά που µε παρακολουθούσαν παίξανε ρόλο σε αυτήν τη συνωμοσία, η οποία στήθηκε σε βάρος µου, µε στόχο να εξουδετερώσει μία εναλλακτική επιλογή για τη χώρα απέναντι στα μνημόνια. Αυτή η σκευωρία σε βάρος µου, µε το δήθεν ριφιφί στο Νομισματοκοπείο, χαλκεύτηκε στα τότε κυβερνητικά κέντρα. Εγώ τότε προάσπιζα τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και το μεγάλο δημοκρατικό όχι του δημοψηφίσματος. Αυτό έκαναν και αυτό ήθελαν να συκοφαντήσουν στο πρόσωπό µου προσάπτοντάς µου τέτοιες κατηγορίες. Για σχέσεις µε ξένες χώρες, όπως τη Ρωσία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις