Κυριακή, 21 Απρ.
14oC Αθήνα

Παναγιωτόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ακάρ για ΝΑΤΟ και ΜΟΕ

Παναγιωτόπουλος: Τηλεφωνική επικοινωνία με Ακάρ για ΝΑΤΟ και ΜΟΕ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης (05.02.2020) ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Παναγιωτόπουλος και Ακάρ συνομίλησαν μόλις λίγα 24ωρα μετά την 24η επέτειο των Ιμίων και την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Οι υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Τουρκίας συζήτησαν για την επικείμενη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και κυρίως για την επανέναρξη των συναντήσεων για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

Από τις 17 έως τις 21 Φεβρουαρίου θα βρίσκεται στην Ελλάδα στρατιωτική τουρκική επιτροπή για να συναντηθεί με την αντίστοιχη ελληνική, στο πλαίσιο των συζητήσεων για τα ΜΟΕ.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας αναφέρεται πως κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν Νίκος Παναγιωτόπουλος και Χουλουσί Ακάρ «έγινε συζήτηση για την επικείμενη Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες στις 12-13 Φεβρουαρίου 2020, καθώς επίσης και εν όψει της συνέχισης του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που θα διεξαχθεί στην Αθήνα μεταξύ 17-21 Φεβρουαρίου 2020».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις