Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Πάνος Σκουρλέτης: Κατάντια η εκλογή Κασσελάκη – Παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλεψαν υπόγεια

Πάνος Σκουρλέτης: Κατάντια η εκλογή Κασσελάκη – Παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα δούλεψαν υπόγεια

Καταιγιστικός ήταν ο Πάνος Σκουρλέτης μετά την απόφαση Κασσελάκη να τον θέσει εκτός ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Ο Πάνος Σκουρλέτης είπε χαρακτηριστικά πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξασφαλίσει μεγάλο ρόλο στις θεατρικές επιθεωρήσεις με αυτά που γίνονται στο κόμμα και σημείωσε πως είναι «κατάντια ότι ο Κασσελάκης πήρε το κόμμα».

Σημείωσε πως κανείς δεν ήθελε να κάνει απολογισμό μετά τις εκλογικές ήττες του ΣΥΡΙΖΑ για να αναζητηθούν και να συζητηθούν οι αιτίες. 

Σχολιάζοντας τα όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης ότι οι Σκουρλέτης, Φίλης και Βίτσας υπονόμευαν εδώ και πέντε χρόνια το κόμμα, ο Πάνος Σκουρλέτης είπε πως αυτό είναι: «Υποτιμητικό για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα» και συνέχιζε λέγοντας πως και οι τρεις υπήρξαν υπουργοί με παρουσία κα πρόταση του Αλέξη Τσίπρα.

Έκανε λόγο για μια μεγάλη τρύπα στο καταστατικό του κόμματος που οδήγησε στην εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν γνωρίζαμε πριν δυο μήνες ποιος είναι ο Κασσελάκης και τώρα μάθαμε τι έλεγε (με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών). 

Όπως είπε με βάση το καταστατικό μπορεί κανείς να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να είναι πρωτύτερα μέλος του κόμματος.

Συνέχισε λέγοντας πως ο Κασσελάκης διεκδίκησε την προεδρία, αποκρύπτοντας τις απόψεις του.

«Φυτευτό δεν τον είπαμε εμείς. Εκείνος είπε ότι τον φύτεψε ο Αλέξης Τσίπρας», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης.

Σημείωσε πως τόσο ο Αλέξης Τσίπρας, όσο και όσοι είχαν θέσεις ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς πρέπει πλέον να τοποθετηθούν λέγοντας: «Έχει υποχρέωση ο Τσίπρας να μιλήσει».

«Έχουμε μια πορεία βίαιης ιδεολογικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα κεντροδεξιό κόμμα αν συνεχίσει έτσι. Σε αυτή την πορεία όσοι είμαστε αντίθετοι θα βρεθούμε απέναντι» είπε. 

Συνέχισε λέγοντας πως «άλλοι δούλεψαν υπόγεια με στημένο μηχανισμό, όχι εγώ, πρόκειται για παρακέντρα γύρω από τον Τσίπρα για να μας αποδομήσουν».

«Ταχύτατη η αποδόμηση του χώρου μας» σημείωσε και έστρεψε τα βέλη του κατά της Τζάκρη και της Δώρας Αυγέρη λέγοντας πως «είχαν σχέδιο ρήξη» και υπενθύμισε πως «μιλούσαν για ανθρώπους που κάνουν face control στον ΣΥΡΙΖΑ». 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις