Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Παπαδημούλης: Πρόωρες εκλογές και “μάχη” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Παπαδημούλης: Πρόωρες εκλογές και “μάχη” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, εκτιμά ότι θα γίνουν εκλογές πριν από το τέλος της τετραετίας και θα κριθούν ανάμεσα στο κόμμα του και τη Νέα Δημοκρατία σε ποσοστά πολύ πιο πάνω από το 30%.

Όπως είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα»: «Ξέρω ότι η πλειοψηφία των πολιτών δεν ζητά αύριο εκλογές, αλλά είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές δεν θα αργήσουν και δεν θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και θα κριθούν, όταν γίνουν, πολύ πιο πάνω από 30% ανάμεσα σε δύο δυνάμεις: τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ που είναι αφεντικό της τρικομματικής κυβέρνησης».

Προσέθεσε πως η εκλογική αναμέτρηση θα κριθεί στο πεδίο της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης και εξήγησε: «Στο πώς, δηλαδή, θα αντιμετωπιστεί η ύφεση, η ανεργία, τα “λουκέτα”. Εμείς, προετοιμαζόμαστε εναλλακτικά και ετοιμάζουμε το πρόγραμμά μας, για να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Βλέπουμε εκλογές, διότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Έχουμε επαναλαμβανόμενες δημοσιονομικές αστοχίες και η καταστροφική επίπτωση του μνημονίου και στην κοινωνία και στην οικονομία προκαλεί μια μαζική αποδοκιμασία αυτών των πολιτικών. Τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα στην κοινωνία και γι’ αυτό αλλάζουν γρήγορα στην πολιτική».

Ο κ. Παπαδημούλης είπε ότι ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει, ως νικητής των εκλογών, συνεργασίες σε προγραμματική βάση και σημείωσε: «Αν η λαϊκή εντολή προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοια, θα είναι πολύ δύσκολο για δυνάμεις που είναι μέσα στη Βουλή να αρνηθούν να συνδράμουν είτε με συμμετοχή είτε με ανοχή είτε με στήριξη σε μια κυβέρνηση με τέτοιο προσανατολισμό».

Όσον αφορά την πρόταση του Π. Λαφαζάνη για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ είπε ότι είναι μειοψηφική και την απέρριψε λέγοντας: «απευθύνεται αποκλειστικά και προνομιακά κάπου. Εμείς, απευθυνόμαστε σε όλους, χωρίς κανένα αποκλεισμό, αλλά λέμε απλά ότι μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ θα απευθυνθεί -το λέω σχηματικά- και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Και προς τις υπόλοιπες δυνάμεις της ιστορικής Αριστεράς και προς τις προοδευτικές δυνάμεις της οικολογίας, είτε έχουν μπει στη Βουλή είτε όχι, διότι είναι τέτοια η κατάσταση που είναι τιτάνιο το έργο μιας κυβέρνησης που θα έχει τα χαρακτηριστικά εθνικής και κοινωνικής σωτηρίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαδημούλης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ξεπεράσει τις “παιδικές ασθένειες”

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε σκηνοθετική παρατήρηση στο Πρωινό ΑΝΤ1!

”Αναιμικός συμβιβασμός και λύση τραυμαπλάστ η συμφωνία του Eurogroup”

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε