Πολιτική

Παπακώστα: Δεν υπάρχει για εμάς άβατο στα Εξάρχεια [video]

Επιμένει η Κατερίνα Παπακώστα όσον αφορά στα Εξάρχεια και επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι δεν υπάρχει άβατο στην περιοχή.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα επιμένει για τα Εξάρχεια. Λίγα 24ώρα μετά την περιβόητη δήλωσή της ότι η περιοχή είναι μια «ιστορική γειτονιά, κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μία Μονμάρτη της πρωτεύουσας», ξαναχτύπησε…

Σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι «δεν υπάρχει άβατο στα Εξάρχεια». Υποστήριξε ότι πήγε πρόσφατα στην περιοχή και «δεν είχε κανένα πρόβλημα». Συμπλήρωσε δε πως «εάν υπάρξει αποφασιστικότητα και βούληση, η περιοχή μπορεί να γίνει η Μονμάρτη της Αθήνας. Πολεοδομικά υπάρχουν τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά».

«Το δόγμα είναι ότι δεν υπάρχει άβατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα ή παραβατικότητα. Ο πολιτικός σχεδιασμός της χώρας τις δεκαετίες που προηγήθηκαν, μέχρι και σήμερα, ήταν σε μία κατεύθυνση, απλώς να λύσουμε τα ζητήματα και μόνο με καταστολή και αστυνόμευση», σημείωσε η Παπακώστα.

Μίλησε μάλιστα και για την προσωπική της εμπειρία στα Εξάρχεια. «Εγώ πηγαίνω και πίνω καφέ, όταν έχω χρόνο, παντού. Στα Εξάρχεια έχω παρακολουθήσει θέατρο πρόσφατα και έχω πιει καφέ πρόσφατα. Προσωπικά κυκλοφορώ στα Εξάρχεια, χωρίς να οπλοφορώ». Περιέγραψε μάλιστα τα Εξάρχεια ως μια περιοχή πολιτισμού. «Για εμένα είναι μία γειτονιά στην οποία έχω πολλούς φίλους, πολλά χρόνια. Υπάρχει ένας κόσμος εκεί που πάλλεται στο να προσφέρει πολιτιστικό έργο. Να παράγει για τη χώρα πολιτισμό».

Υποστήριξε ότι γίνεται προσπάθεια για αποτελεσματική αστυνόμευση στην περιοχή. «Κάθε μέρα θα επιχειρούμε με ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Και οι άνθρωποι του πολιτισμού που ζουν εκεί, και οι κάτοικοι που είναι εκεί, και η ίδια η γειτονιά, θέλω να αισθάνονται ασφαλείς. Κάθε μέρα προσπαθούμε για αυτό».

Της ζητήθηκε επίσης να κάνει σχόλιο για τη δήλωση του πρωθυπουργού ο οποίος είπε ότι «θα θέλαμε να είναι Μονμάρτη αλλά δεν είναι», με την κ. Παπακώστα να λέει. «Ο κάθε πολιτικός έχει το δικό του όραμα. Εμένα το δικό μου όραμα είναι να έχουν οι πολίτες τη γειτονιά τους έτσι όπως την οραματίζονται και για να συμβεί αυτό δεν μπορούμε να συνεχίζουμε σε αυτό το μοτίβο. Αυτό δεν λύνεται μόνο με την αστυνόμευση».

Δεν δίστασε να πει ότι αν οι πολίτες χρειαστούν κάποιο περιπολικό αυτό θα πάει εκεί…. «Βεβαίως και οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στο Α.Τ της περιοχής των Εξαρχείων».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 61
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
Νέο επεισόδιο στην κόντρα Λατινοπούλου - Παϊτέρη: Η πρόεδρος της Φωνής Λογικής θυμήθηκε την ερώτηση του στον Τσακνή «αν είναι γύφτος»
Η κόντρα που ξεκίνησε από τηλεοπτικό πάνελ μεταφέρεται στα social media, με την πρόεδρο της Φωνής Λογικής να ανασύρει παλαιότερη συνέντευξη του τραγουδιστή
Παϊτέρης και Λατινοπούλου 6