Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παπακώστα για απειλές κατά δημοσιογράφων: Θα προστατεύσουμε την αντικειμενική ενημέρωση

Παπακώστα για απειλές κατά δημοσιογράφων: Θα προστατεύσουμε την αντικειμενική ενημέρωση

Οι πρόσφατες απειλές κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Ανδρή και της οικογένειας του, μετά από δημοσίευμα του, που αφορούσε σε καταγγελίες ότι μάντρες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλοιώνουν τα χιλιόμετρα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και εξαπατούν αγοραστές, καθώς και άλλες περιπτώσεις απειλών σε βάρος δημοσιογράφων, ήταν το θέμα συζήτησης της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα, με το προεδρείο της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου

Οι δημοσιογράφοι έθεσαν υπόψη της κ. Παπακώστα τα συγκεκριμένα περιστατικά, που στρέφονται εναντίον της ζωής και της ασφάλειας των ίδιων και μελών της οικογένειάς τους και έλαβαν την διαβεβαίωση από την κ. Παπακώστα πως η Ελληνική Αστυνομία έχει ήδη επιληφθεί του ζητήματος.

«Η Ελευθεροτυπία αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της Δημοκρατίας και κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να ασκούν το συνταγματικό τους δικαίωμα να ενημερώνουν τους πολίτες και τους καταναλωτές ώστε να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και τις παγίδες», τόνισε η κ. Παπακώστα και δεσμεύθηκε πως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου οι πολίτες να λαμβάνουν αντικειμενική ενημέρωση, όπως αρμόζει σε ένα Κράτος Δικαίου».

Στη συνάντηση εκπροσώπησαν την ΕΣΑ ο πρόεδρος Τάκης Τρακουσέλλης και ο αντιπρόεδρος Πάρις Ποντίκας, ενώ παρέστη και το μέλος της ΕΣΑ Γιώργος Ανδρής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις