Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου

Παπανάτσιου: Δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης αρχαιολογικών χώρων και μνημείων στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Επίθεση στη Νέα Δημοκρατία για το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε στην ΔΕΘ, άσκησε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Παράλληλα, επέκρινε και την Αντιπολίτευση για την κριτική της για τους αρχαιολογικούς χώρους που πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι “δεν τίθεται θέμα” και απέρριψε την τροπολογία που έχει καταθέσει η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τους Τίτλους των Αποθετηρίων, αναφέρθηκε στο θέμα με τα αρχαιολογικά ακίνητα που βρέθηκαν στις λίστες του ΤΑΙΠΕΔ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. “Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί και σε αυτό δεν χωρούν παρερμηνείες” και αποσαφήνισε πως “οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων είναι εκείνες που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ. Τα κτίρια της Πλάκας και το κτίριο, όπου στεγάζεται το υπουργείο Πολιτισμού, που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση στο ΤΑΙΠΕΔ».

Η υφυπουργός σημείωσε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα μεταβίβασης στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, ούτε ακινήτων -όπως αρχαιολογικοί χώροι- ούτε ακινήτων όπως είναι τα μνημεία, ο αιγιαλός, οι παραλίες, οι δασικές εκτάσεις και οι περιοχές NATURA. “Είναι προφανές, και με βάση την κοινή λογική και με βάση τη σχετική νομοθεσία, πως όλα αυτά είναι ειδικές κατηγορίες, είναι εκτός συναλλαγής, όπως ακριβώς αναφέρει ο νόμος. Αυτά εξαιρούνται και εκ των πραγμάτων δεν τίθεται θέμα μεταβίβασης. Το σύνολο των ακινήτων θα επανελεγχθεί, όπως αναφέρεται και στο σχετικό ΦΕΚ, και σε αυτό δεν χωρούν καθόλου παρερμηνείες…”.

Το νομοσχέδιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Η υφυπουργός Οικονομικών. Κατερίνα Παπανάτσιου. πάντως. έδειξε ότι δεν συμφωνεί και με την σχετική τροπολογία που έχει καταθέσει στο νομοσχέδιο η Δημοκρατική Συμπαράταξη, επικρίνοντας μάλιστα τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας πως “οι μόνες μεταβιβάσεις αρχαιολογικών χώρων και ακινήτων τέτοιου είδους είναι οι μεταβιβάσεις που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και δεν ξεχνάμε τα ακίνητα της Πλάκας ή το κτίριο που στεγάζεται το ίδιο το υπουργείο Πολιτισμού, και είναι ακίνητα που έχουν παραχωρηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις