Πολιτική

Παπαρήγα: “Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε”

Η κουβέντα έχει ανάψει στην Βουλή στην συζήτηση για την τροπολογία που προβλέπει την αναστολή χρηματοδότησης
κόμματος σε περίπτωση άσκησης δίωξης εναντίον στελεχών του για εγκληματικές ενέργειες. Η Χρυσή Αυγή κατέθεσε ένταση αντισυνταγματικότητας, κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να τα βρήκαν στις διαφορές που είχαν, όμως τις εντυπώσεις έκλεψε η Αλέκα Παπαρήγα.

Αφού πρώτα το ΚΚΕ είπε ότι θα ψηφίσει παρών θα ψηφίσει στην τροπολογία η επικεφαλής της Κ.Ο. Αλέκα Παπαρήγα προκάλεσε!

Εξηγώντας γιατί το ΚΚΕ δεν θα υπερψηφίσει, είπε ότι κατ’ αρχήν δεν επιθυμεί να βοηθήσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ να ενισχύσουν το νομικό τους οπλοστάσιο. Όπως υποστήριξε είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η τροπολογία να χρησιμοποιηθεί εναντίον του λαϊκού κινήματος.

“Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, είπε: “από γιαούρτι έως βόμβες όλα ανήκουν στις τρομοκρατικές ενέργειες. Θα βάλουν στο ίδιο τσουβάλι τη συνειδητή επιλογή δολοφονίας Φύσσα; Θα το εξισώσουμε με το γιαούρτι, συγγνώμη που θα το πω, με τη ροχάλα…;”

Είπε ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν παρά τις διαβεβαιώσεις. “Δεν θα κάνουμε αυτό που επιθυμεί το σύστημα. Αυτό το κοινοβούλιο δεν το παραδεχόμαστε ούτε ως περιεχόμενο, ούτε ως τρόπο ανάδειξης, ασχέτως που συμπεριφερόμαστε καλά.”
Και κατέληξε: “Δε θα βγάλετε άκρη μαζί μας. Εμείς δεν είμαστε Χρυσή Αυγή που πήγαινε και έλεγε «διακοσμητικός είναι ο αγκυλωτός σταυρός». Εμείς το σφυροδρέπανο το σηκώνουμε και το πιστεύουμε!”

Ένσταση αντισυνταγματικότητας από την Χρυσή Αυγή

Την κατέθεσαν οι 15 βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Επικαλούνται το άρθρο 29 παράγραφος 2 του Συντάγματος, στο οποίο ορίζεται ότι «τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος, για τις εκλογικές και λειτουργικές τους δαπάνες, όπως ο νόμος ορίζει».

Σε εφαρμογή αυτής της συνταγματικής διάταξης, όπως αναφέρουν, έχει εκδοθεί ο νόμος 3023/2012 ο οποίος ρυθμίζει όλες τις προϋποθέσεις σχετικά με την κρατική επιχορήγηση στα πολιτικά κόμματα.

«Αντίθετα, ο νομοθέτης δεν δύναται να προβλέψει διάταξη περί διακοπής ή αναστολής της χορήγησης κρατικής χρηματοδότησης σε πολιτικό κόμμα, καθώς αυτό, ουσιαστικά, θα αναιρούσε τον ίδιο τον πυρήνα του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος των κομμάτων. Επομένως, η διάταξη που φέρεται προς ψήφιση με τη συζητούμενη τροπολογία είναι προδήλως αντισυνταγματική, καθώς παραβιάζει το άρθρο 29 του Συντάγματος», αναφέρουν στην ένσταση αντισυνταγματικότητας οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Υπόθεση Πάλλη: Ο γρίφος των 25(!) κοντέινερ σε 4.000 στρέμματα που πρέπει να λύσει η αντιτρομοκρατική! – Πολλά περιέχουν οπλισμό!

Αρβανίτης: Ο Δένδιας είναι δικτάτωρ!

Η Ιωάννα Κλάπα ορίστηκε εφέτης ανακριτής για την Χρυσή Αυγή – Έρχονται νέες συλλήψεις;

Φύλλο και φτερό τα πιστοποιητικά οπλοφορίας και κατάθλιψης της Χρυσής Αυγής!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σακελλαροπούλου: Δεν παρέλαβα ποτέ ηχητικό των πρακτικών του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών – Παυλόπουλος: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς
«Τα συγκεκριμένα πρακτικά δεν συνοδεύονταν από ηχητικό αρχείο, είναι μόνο το γραπτό, ανυπόγραφο κείμενο», αναφέρει η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας
Η πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Τζορτζ Τσούνης: «Η Γκιλφόϊλ θα είναι η καλύτερη πρέσβης που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα»
«Έχει πολλά χαρίσματα, έχει θάρρος και πιστεύει στο κράτος δικαίου και νομίζω πως τα 3,5 χρόνια που θα είναι στην Ελλάδα, θα είναι από τα καλύτερα χρόνια στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας»
Ο Τζορτζ Τσούνης
2
Μαρινάκης: Ο Τσακαλώτος ομολόγησε στους Financial Times την εξαπάτηση των πολιτών με το δημοψήφισμα του 2015 
Ο κ. Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό επιτρέποντας στη μισή του κυβέρνηση να μεθοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και στην άλλη μισή να προωθεί ένα ψευδεπίγραφο δημοψήφισμα
Ο Παύλος Μαρινάκης 2
Θάνος Πλεύρης για μεταναστευτικό: Τέλος στο παραμύθι με τις μωρομάνες, μην ανησυχείτε εμείς δεν θα φτιάξουμε ξανά Μόριες
«Η Αριστερά ζητά να καταγράφεται και να χορηγείται άσυλο σε όλους. Αυτή τη στιγμή, 3 εκατ. άνθρωποι περιμένουν στις ακτές της Λιβύης. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε;» είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Θάνος Πλεύρης στη Βουλή 9
Ευάγγελος Βενιζέλος σε Γιώργο Γεραπετρίτη για το μεταναστευτικό: Γιατί η κυβέρνηση έπρεπε τώρα να προκαλέσει τη συζήτηση για το άρθρο 15 της ΕΣΔΑ;
«Ο ίδιος όμως προσυπέγραψε και υποστήριξε την επίσημη κυβερνητική δήλωση ότι λαμβάνονται μέτρα «κατά παράβαση των υποχρεώσεων που προβλέπονται στη Σύμβαση»
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος 14