Πολιτική

Παπασπύρου κατά Αγγελή: Δεν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών για τη Novartis

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύει ότι δεν υπήρχε σχέδιο”, φέρεται να υποστήριξε η Μαρία Παπασπύρου.

Διέψευσε κατηγορηματικά για δεύτερη φορά -σύμφωνα με πληροφορίες- τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην κατάθεση της ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Η κυρία Παπασπύρου κλήθηκε εκ νέου από τον κ.Ζαχαρή να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς μετά την κατάθεση του κ. Αγγελή πως γνώριζε ότι προετοιμάζονταν προφυλακίσεις για τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου στην κατάθεσή της φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα λέει ο κύριος Αγγελής είναι ψέματα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, πέταξε το ‘’γάντι’’ στον κ. Αγγελή, λέγοντας πως εάν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου ως επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς θα έπρεπε να παρέμβει και να το καταγγείλει αμέσως. Η κυρία Παπασπύρου φέρεται μάλιστα να διερωτήθηκε γιατί από τον Ιανουάριο του 2019 ο κ. Αγγελής θυμήθηκε τώρα ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων. Την ίδια στιγμή, φέρεται να επικαλέστηκε και έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία με τα οποία κατ’ εκείνη καταρρέουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Αγγελή.

Παράλληλα, τόνισε πως εκ του αποτελέσματος μετά και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας όσον αφορά το σκέλος της εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύεται, στην πράξη, πως δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και πως όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπήρχε προκειμένου να ολοκληρωθεί γρηγορότερα, η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 143
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 8
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 5
Τα μαζεύει ο Φρέντι Μπελέρης μετά τις αντιδράσεις: Ανακαλώ τα όσα είπα για τον Κασιδιάρη, η αποστροφή μου ήταν άστοχη
«Αυτή είναι και η διαχρονική στάση μου: να στέκομαι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές που υπονομεύουν τις δημοκρατικές αξίες και να δίνω μάχες ώστε οι συμπολίτες μας να μην παρασύρονται σε επικίνδυνα μονοπάτια»
O Φρεντι Μπελέρης 164
Στις ΗΠΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Επενδύσεις και Κυπριακό στην ατζέντα – Με μηνύματα προς την Τουρκία η ομιλία στον ΟΗΕ
Ο Μητσοτάκης θα υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα αποτελεί ασφαλή και φιλόξενη χώρα εγκατάστασης των περιφερειακών δραστηριοτήτων διεθνών εταιρειών, με ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς για τα στελέχη τους
Κυριάκος Μητσοτάκης 5
ΠΑΣΟΚ κατά ΝΔ: Ο Μπελέρης εκθειάζει τον Κασιδιάρη και ο Μπεκίρης από το γραφείο Μητσοτάκη συναντήθηκε με συνομιλητή του
Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αποδοκιμάσει δημοσίως τον ευρωβουλευτή της Φρέντι Μπελέρη
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Φρέντι Μπελέρης 6