Κυριακή, 23 Ιουν.
26oC Αθήνα

Παπασπύρου κατά Αγγελή: Δεν υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών για τη Novartis

Παπασπύρου

“Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύει ότι δεν υπήρχε σχέδιο”, φέρεται να υποστήριξε η Μαρία Παπασπύρου.

Διέψευσε κατηγορηματικά για δεύτερη φορά -σύμφωνα με πληροφορίες- τους ισχυρισμούς του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή στην κατάθεση της ενώπιον του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευάγγελου Ζαχαρή, η πρώην γενική επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Η κυρία Παπασπύρου κλήθηκε εκ νέου από τον κ.Ζαχαρή να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τους δικονομικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Novartis από τους εισαγγελείς διαφθοράς μετά την κατάθεση του κ. Αγγελή πως γνώριζε ότι προετοιμάζονταν προφυλακίσεις για τρία κορυφαία πολιτικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, η κυρία Παπασπύρου στην κατάθεσή της φέρεται να υποστήριξε ότι όλα όσα λέει ο κύριος Αγγελής είναι ψέματα. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, πέταξε το ‘’γάντι’’ στον κ. Αγγελή, λέγοντας πως εάν γνώριζε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου ως επόπτης των εισαγγελέων διαφθοράς θα έπρεπε να παρέμβει και να το καταγγείλει αμέσως. Η κυρία Παπασπύρου φέρεται μάλιστα να διερωτήθηκε γιατί από τον Ιανουάριο του 2019 ο κ. Αγγελής θυμήθηκε τώρα ότι υπήρχε σχέδιο προφυλάκισης των τριών πολιτικών προσώπων. Την ίδια στιγμή, φέρεται να επικαλέστηκε και έγγραφα που υπάρχουν στην δικογραφία με τα οποία κατ’ εκείνη καταρρέουν οι ισχυρισμοί του κυρίου Αγγελή.

Παράλληλα, τόνισε πως εκ του αποτελέσματος μετά και την αρχειοθέτηση της δικογραφίας όσον αφορά το σκέλος της εμπλοκής του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταδεικνύεται, στην πράξη, πως δεν υπήρχε τέτοιο σχέδιο που περιγράφει ο κ. Αγγελής.

Επίσης, φέρεται να ανέφερε πως ουδέποτε εκβιάστηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη και πως όλες οι πιέσεις που ασκήθηκαν ήταν στο πλαίσιο της συνεργασίας που υπήρχε προκειμένου να ολοκληρωθεί γρηγορότερα, η έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις