Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Παπαστεργίου για ψηφιακό βοηθό: Διευκολύνει τον πολίτη να βρει αυτό που ψάχνει γρήγορα και εύκολα

Παπαστεργίου για ψηφιακό βοηθό: Διευκολύνει τον πολίτη να βρει αυτό που ψάχνει γρήγορα και εύκολα

Απλοποιεί τη ζωή των πολιτών ο ψηφιακός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης του gov.gr που μπορεί να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα αποφεύγοντας τη γραφειοκρατία.

Με στόχο την περαιτέρω ψηφιοποίηση του κράτους και του Δημοσίου, τη συρρίκνωση της γραφειοκρατίας αλλά και την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης λανσάρει τον ψηφιακό βοηθό τεχνητής νοημοσύνης του gov.gr, μέσω του οποίοι οι πολίτες θα μπορούν να διευκολύνουν την αλληλεπίδρασή τους με το Δημόσιο.

«Σε μια εκπομπή που χρησιμοποιείται τόση τεχνολογία, δε θα μπορούσαμε να μην είμαστε εδώ και να σας δείξουμε την πρώτη υλοποίηση τεχνητής νοημοσύνης στο Δημόσιο», είπε μιλώντας στο Live News και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Ο ψηφιακός βοηθός (mAigov) έρχεται βοηθήσει τον πολίτη να βρει αυτό που ψάχνει γρήγορα και εύκολα».

Αφού εισέλθουμε κανονικά στο «gov.gr» και μεταφερθούμε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα του «mAigov», μπορούμε είτε φωνητικά είτε πληκτρολογώντας, να ζητήσουμε από τον ψηφιακό βοηθό οδηγίες για όποια συναλλαγή θέλουμε να κάνουμε με το Δημόσιο.

«Θα βρει την απάντηση, θα μας καθοδηγήσει βήμα βήμα για το πρέπει να κάνουμε, θα μας δώσει και το σχετικό link».

Σημειώνεται ότι σε ερωτήσεις που ο βοηθός δεν γνωρίζει την απάντηση, είτε ζητά διευκρινήσεις, είτε τονίζει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει. «Είναι το πρώτο βήμα. Επόμενο βήμα από τη νέα χρονιά θα είναι να πούμε στον προσωπικό βοηθό να κάνει πράγματα για εμάς».

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις