Πολιτική

Παπαθανάσης: «Θα συνεχιστεί η ενίσχυση στην επιχειρηματικότητα»

«Δεν ανοίγουμε πλήρως την αγορά. Ο κάθε βηματισμός γίνεται με μεγάλη προσοχή. Ο ιός είναι εδώ, πολλοί συμπολίτες μας είναι διασωληνωμένοι», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

«Από σήμερα άνοιξαν mall και εκπτωτικά χωριά και από τις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση, με self test και μόνο με καθήμενους σε εξωτερικούς χώρους και με περιορισμούς» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο κ. Παπαθανάσης μιλώντας στον ΑΝΤ1 «ο χώρος της εστίασης έχει υποστεί μεγάλη ζημία. Υπάρχει και η στήριξη για τις πάγιες δαπάνες και η χρηματοδότηση για την επανεκκίνηση, μέσα στον Μάιο θα υπάρξουν οι χρηματοδοτήσεις. Ανοίγοντας η πλατφόρμα για το 7% (του τζίρου) της επιδότησης στην εστίαση, θα γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας πόσα χρήματα θα πάρει και θα μπορεί να ρυθμίσει την κατάσταση του».

«Ξέρουμε ότι πολλά καταστήματα δεν θα ανοίξουν, διότι δεν έχουν όλα τα καταστήματα εστίασης εξωτερικούς χώρους. Είναι σημαντικό ότι υπάρχει στήριξη και σε επιχειρήσεις και σε εργαζόμενους. Δεν είχαμε απολύσεις το 2020 και αυτό είναι σημαντικό. Θα μου πείτε ότι υπήρχαν τα μέτρα στήριξης με τις αναστολές συμβάσεων. Θα σας απαντήσω ότι συνεχίζουν να υπάρχουν, όπως και πολλά άλλα προγράμματα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή και η μείωση ενοικίων».

«Θα στηρίξουμε την εστίαση, αλλά χρήματα δεν υπάρχουν στα λεφτόδεντρα», είπε ο κ. Παπαθανάσης, αναφερόμενος στην σημασία για την παροχή ρευστότητας απο τις διεθνείς αγορές μέσω δανεισμού΄και της αναβάθμισης της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις το Πάσχα, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι «οι επιστήμονες έχουν δώσει τις γνωμοδοτήσεις τους και η Πολιτεία έχει πάρει τις αποφάσεις. Πολλές περιοχές είναι ακόμη επιβαρυμένες. Κυρίως οι νεαρότερες ηλικίες είναι ασυμπτωματικοί ασθενείς κορονοϊού, δεν θέλουμε να έχουμε νέα διασπορά».

Για τις σωρευμένες οφειλές των επιχειρήσεων από φορολογικές – ασφαλιστικές εισφορές και υποχρεώσεις προς τράπεζες και ιδιώτες, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ανέρχονται σε πάνω από 20 δισ. ευρώ, ο κ. Παπαθανάσης είπε ότι δεκάδες δισ. ευρώ έχουν δοθεί σε μέτρα στήριξης τόσο το 2020 όσο και φέτος, λέγοντας ότι η ενίσχυση θα συνεχιστεί και δεν απέκλεισε να υπάρχουν και άλλες αποφάσεις, π.χ. για την διευθέτηση οφειλών παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις σε πολλές δόσεις, πέραν των 120.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1