Site icon NewsIT

Παππάς: Έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

29.11.2016 | 12:43
Παππάς: Έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης

Τις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για τον κλάδο της πληροφορικής και της τεχνολογίας ανέπτυξε στην ομιλία του στο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.

«Θα εστιάσουμε στις νεοφυείς επιχειρήσεις του κλάδου και θα στηρίξουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Έχουμε καταθέσει σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής το οποίο εκτιμούμε οτι θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία γενικότερα», είπε ο κ. Παππάς. Μίλησε ακόμα για δράσεις ενίσχυσης ψηφιακών δεξιοτεχνιών σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Μίλησε επίσης και για την άρση γεωγραφικών περιορισμών μέσω της τεχνολογίας.
«Σε όλη τη χώρα ψηφιακό σήμα. Οφείλει η Πολιτεία να διευκολύνει όλους τους πολίτες και να έχουν πρόσβαση στις ψηφιακές τεχνολογίες όπου κι αν βρίσκονται», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παππάς είπε ακόμα ότι: «Δεσμευόμαστε οτι θα προωθήσουμε σημαντικά ευρυζωνικά σχέδια, όπως το σύζευξις 2». Είπε επίσης ότι «Έχουν φανεί τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης της οικονομίας και αν όλες οι πλευρές τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους τότε θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τη χώρα».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version