Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παππάς: Ευτυχώς που έγινε η πολιτική αλλαγή – Καυγάς με Βρούτση: Αλλάξτε λαό

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ήταν η ομιλία του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. Έντονη η αντιπαράθεσή του με τον πρώην υπουργό Εργασίας και βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση.

Ο Νίκος Παππάς δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα προστατεύσει το εισόδημα των συνταξιούχων ακόμη κι αν δεν συναινέσει αντιπολίτευση, θα καταφέρει δε να επαναφέρει και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και «θα προχωρήσουμε σε ισχυρή διαπραγμάτευση για το δημόσιο χρέος».

«Ευτυχώς που υπήρξε η πολιτική αλλαγή και αυτή η κυβέρνηση κατάφερε και προστάτευσε τους πολύ φτωχούς ανθρώπους με τον νόμο για την ανθρωπιστική κρίση και τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την πρώτη κατοικία για τα λαϊκά στρώματα, και θα καταφέρουμε να υπερασπιστούμε και τους συνταξιούχους, ακόμη και μόνοι μας, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ», τόνισε και πρόσθεσε: «Θα σταματήσουμε την καταστροφή όπως είπαμε προεκλογικά».

Ο υπουργός Επικρατείας προκάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευσης «να μην προσποιείται ότι δεν ξέρει ότι έγιναν εκλογές», λέγοντας πως θα είναι ένα εύκολο νοητικό πείραμα να ξαναπέσει στην κατηφόρα των εύκολων σεναρίων περί αριστερής παρένθεσης και απέδωσε στη ΝΔ «στρατηγικό πρόβλημα».

«Οικοδομήσατε από το 2012 ότι είστε η παράταξη που θα κρατήσετε τη χώρα στην Ευρώπη και ότι η δική μας θα την έβγαζε από την Ευρώπη. Αυτό τελείωσε. Διαψεύστηκε παταγωδώς. Χρειάζεστε να σκεφτείτε έναν σημαντικό λόγο που θα τον εξηγήσετε στο λαό για να πειστεί ότι σας χρειάζεται, διότι ο λαός επέλεξε ποια είναι η παράταξη που μπορεί να τον κρατήσει στην Ευρώπη, ποια παράταξη δίνει τις μάχες, ποια παράταξη μπορεί να τον υπερασπιστεί και ποια μπορεί να πυροδοτήσει εξελίξεις στην Ευρώπη» προσέθεσε.

«Βεβαίως είχαμε προσδοκίες, δεν καταφέραμε όσα θέλαμε όταν βρεθήκαμε πρώτη φορά στη διακυβέρνηση, αλλά η ριζική διαφορά φιλοσοφίας με τη δική σας παράταξη είναι ότι εμείς αυτό που καταφέραμε το θέσαμε στην κρίση του λαού, όπως και τον εαυτό μας και ο λαός αποφάσισε» τόνισε ο κ. Παππάς.

Κάλεσε τη ΝΔ να συναινέσει να εργαστεί για να υπάρξει Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με νόμιμη σύνθεση, επισημαίνοντας πως στη Διάσκεψη των Προέδρων κάθε κόμμα μπορεί να αποδείξει τι προθέσεις έχει. «Νομίζω ότι δεν χρειάζεται και δεν πρέπει κανένα κόμμα να παίξει το παιχνίδι συμφερόντων, και ειδικώς η ΝΔ θα πρέπει να δείξει υψηλή ευθύνη», τόνισε.

Απαντώντας στη «μηδενιστική και καταστροφολογική» – όπως τη χαρακτήρισε – κριτική της αντιπολίτευσης, που κατατείνει πως η σημερινή είναι η χειρότερη κυβέρνηση των τελευταίων ετών, κάλεσε όλους να αναλογιστούν πού θα βρισκόταν η χώρα αν δεν είχε γίνει η πολιτική αλλαγή.

Προκάλεσε δε τα στελέχη της ΝΔ να απαντήσουν αν καλώς ή κακώς τις κρίσιμες ημέρες, απέρριψαν το αίτημα για ολιγοήμερη παράταση του προγράμματος ούτως ώστε ο κόσμος να πάει στην κάλπη του δημοψηφίσματος χωρίς τα διλήμματα, διότι – όπως είπε – ακόμη και μετά το κλείσιμο των τραπεζών ουδείς έδωσε μια σαφή απάντηση.

Αναφερόμενος στην κριτική της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της κυβέρνησης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ο κ. Παππάς έκανε λόγο για μηδενιστική κριτική αφού η προστασία της πρώτης κατοικίας είχε λήξει από το 2004, ενώ για το θέμα του ΦΠΑ στην εκπαίδευση ανέφερε ότι «κάποιοι βλέπουν την πραγματικότητα μέσα από τον φακό των προσωπικών και ιδιωτικών συμφερόντων».

Βρούτσης: Παραποιείτε την πραγματικότητα

Για «γνωστή τακτική της αριστερής προπαγάνδας να παραποιεί την πραγματικότητα», έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης.

«Δυστυχώς για σας», είπε ο κ. Βρούτσης απευθυνόμενος προς τον κ. Παππά, «σας στοιχειώνει το mail Χαρδούβελη το οποίο αποτυπώνει την πραγματικότητα και το γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Δεν θα μειωνόταν καμία σύνταξη, κανένας μισθός και αυτό το επώδυνο πακέτο δεν θα υπήρχε. Θα αναγνωρισθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος, ότι στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ελληνικός λαός έκανε ένα μεγάλο λάθος» είπε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Παππάς: Αλλάξτε λαό!

«Ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τον προϋπολογισμό, μου είπε να προτείνω στον κ. Βρούτση να αλλάξει λαό» ανταπάντησε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός έχει αποφανθεί με όρους λογικής αποτίμησης και για τη δική σας πολιτική και για την εφαρμογή των δικών μας προγραμμάτων».

«Υπάρχουν στην Ευρώπη κόμματα σαν το δικό σας, τα οποία είναι υπέρ της κρατικής παρέμβασης, για να αντιμετωπισθούν ασυμμετρίες και τα προβλήματα που υπάρχουν στις πανελεύθερες αγορές. Ο εσωκομματικός σας διάλογος είναι πολύ φτωχός», σημείωσε ο Ν. Παππάς και κατέληξε: «Θα σας συνιστούσα να δείτε αν έχει συμβάλει αυτό στο γεγονός ότι το κόμμα σας έχει υποστεί τρεις αλλεπάλληλες εκλογικές ήττες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε