Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Παππάς για Πετσίτη: Γνωριζόμασταν παλιά, μετά χαθήκαμε

Παππάς για Πετσίτη: Γνωριζόμασταν παλιά, μετά χαθήκαμε

Ο Μανώλης Πετσίτης είναι το πρόσωπο της πολιτικής επικαιρότητας και αποτελεί πεδίο άγριας πολιτικής κόντρας ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση. Ο Νίκος Παππάς πήρε θέση για τη σχέση του με τον άνθρωπο που φέρεται να «πλασαριζόταν» ως… «άνθρωπος του Μαξίμου».

Νίκος Παππάς και Μανώλης Πετσίτης γνωρίζονταν από παλιά, χάθηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά… ξαναβρέθηκαν όταν ο δεύτερος, κάποια στιγμή, βοήθησε στην προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης (14.12.2018) στην εκπομπή Focus της ΕΡΤ.

«Δεν μπορώ να καταλάβω ποιο είναι το θέμα με έναν ιδιώτη που δουλεύει σε ιδιωτική εταιρεία», ανέφερε ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι κάποιοι πιάνονται από υποθέσεις που δεν αφορούν διαχείριση δημόσιου χρήματος. «Αυτά έρχονται και παρέρχονται και δεν επηρεάζουν τις πολιτικές τάσεις. Επειδή η Νέα Δημοκρατία πνίγεται σε Novartis και ΚΕΕΛΠΝΟ, προσπαθεί να κατασκευάσει κάτι για να ισοφαρίσει την κατάσταση», τόνισε ο υπουργός.

Ο Νίκος Παππάς, φυσικά, δεν μίλησε μόνο για τη σχέση του με τον Μανώλη Πετσίτη στην ΕΡΤ. Κλήθηκε να τοποθετηθεί στο θέμα του Πάνου Καμμένου και τις αναφορές του υπουργού Άμυνα στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Υπάρχει ακόμα χρόνος να πειστεί και ο Π. Καμμένος και οι βουλευτές του ότι η συμφωνία είναι προς όφελος των εθνικών συμφερόντων», είπε ο Νίκος Παππάς, σημειώνοντας ότι οι διαφωνίες του κυβερνητικού εταίρου δεν είναι ευχάριστη εικόνα. Ωστόσο πρόσθεσε ότι «υπάρχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να υπερψηφιστεί η συμφωνία».

Αναφορικά με τις δηλώσεις Ζάεφ, επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης περί «εσωτερικής πολιτικής», σημειώνοντας ότι πρέπει να τηρούνται όσα έχουν συμφωνηθεί. Πρόσθεσε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με τους αλυτρωτισμούς. Η Ελλάδα έχει κάθε ευκαιρία να πάψει να φοβάται.

Αφού προέβλεπε πως η κυβέρνηση θα τα καταφέρει, ο Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι πρέπει να τελειώνουμε με τους αλυτρωτισμούς, κυρίως με αυτό που ανησυχεί τους Έλληνες σχετικά με την ελληνικότητα της αρχαίας Μακεδονίας. «Αυτό ήταν ένα μεγάλο αγκάθι που η Ελλάδα δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να το κάνει αποδεκτό. Τελειώσαμε με αυτού του τύπου τις ερμηνείες της ιστορίας».

Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι αντάλλαξε τη συμφωνία με τις συντάξεις, ο Ν. Παππάς υποστήριξε ότι «ο κ. Μητσοτάκης το έχει μετανιώσει που το είπε αυτό, αλλιώς θα το είχε επαναλάβει». Επίσης, πρόσθεσε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία κυβερνούσε τώρα θα είχαμε άλυτο το Μακεδονικό και κομμένες τις συντάξεις». «Αποδείχθηκε από αυτή τη φράση Μητσοτάκη μια τάση αυτά τα ζητήματα να τα αντιμετωπίζει με επιχειρήματα που δεν ταιριάζουν σε επίπεδο κοινοβουλευτικής συζήτησης» σχολίασε. «Ό,τι ακούμε από τον κ. Γεωργιάδη τη Δευτέρα, το ακούμε από τον κ. Μητσοτάκη την Τετάρτη», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις