Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Παππάς: Ως το τέλος του 2017 οι 7 τηλεοπτικές άδειες

Παππάς τηλεοπτικές άδειες

«Μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τις 7 τηλεοπτικές άδειες και σε πολύ λίγες ημέρες θα έχει βγει και η προκήρυξη διεξαγωγής του νέου διαγωνισμού». Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς από το βήμα της Βουλής.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς επανέλαβε ότι οι αλλαγές αυτές κρίθηκαν αναγκαίες μετά την εξαντλητική διαβούλευση που υπήρξε με το ΕΣΡ και τόνισε ότι ο νόμος για την αδειοδότηση των Καναλιών θα εφαρμοστεί.

Καλωσόρισε την θετική στάση του Ποταμιού για την ψήφιση της τροπολογίας ενώ παράλληλα κάλεσε εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης να αποφύγουν «τα μισόλογα και τις περιστροφές …» καθώς το θέμα «δεν προσφέρεται για πολιτικές εντυπώσεις και για την προσφιλή μέθοδο κάποιων που ενώ βρίζουν μετά ψηφίζουν… Λίγος σεβασμός στους ανθρώπους που μας παρακολουθούν δεν θα έβλαπτε ».

Κάλεσε, δε, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης, με την στάση τους να στείλουν ένα ξεκάθαρο σήμα σε όσους «θέλουν να βρουν ένα πολιτικό αποκούμπι για την παραβίαση του Συντάγματος».

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι το τίμημα εκκίνησης παραμένεις στα 250 εκατ. ευρώ καθώς και ο ελάχιστος αριθμός εργαζομένων. Για τις αλλαγές που επιφέρει η τροπολογία αυτή είπε πως καταργείται ο χαρακτήρας ενημερωτικού περιεχομένου και όποιος θέλεις ο σταθμός του να έχει ειδησεογραφικό πρόγραμμα θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτόν τον διαγωνισμό για τις 7 άδειες. Συνεπώς η αξία των αδειών αυτών είναι μεγάλη και είμαι αισιόδοξος για το αποτέλεσμα του διαγωνισμού, και πρόσθεσε «γίνεται σαφές από το νόμο ότι δεν θα προκηρυχθούν νέες άδειες για την διάρκεια της δεκαετίας και ότι δεν θα υπάρξει παραβίαση μονομερείς των συμφωνηθέντων. Δηλαδή αντιμετωπίζεται μια πληγή που θα έπρεπε με την πρόνοια του νόμου να απαγορεύεται οι αλλαγές στην φυσιογνωμία των Καναλιών που παρατηρήθηκε να συμβαίνει τα προηγούμενα χρόνια που με κάποια τηλεφωνήματα κάποιοι κοιμόντουσαν με περιφερειακή άδειας και ξύπνησαν με πανελλήνιας εκπομπής κανάλι…»

Ο ΕΔΟΕΑΠ

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής , παράλληλα αναφέρθηκε και στην σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ λέγοντας πως «σώζεται το Ταμείο των Δημοσιογράφων με βάση την κυβερνητική πρόταση Και ας αντιδρούν και ας εκβιάζουν κάποιοι εκδότες με ασπίδα τους εργαζόμενους. Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί ότι το “τσάμπα άδεια, τσάμπα εισφορές” δεν μπορεί να συνεχιστεί» και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης την ερχόμενη εβδομάδα που του αρμόδιο υπουργείο θα φέρει για ψήφιση και αυτή την τροπολογία να την στηρίξουν και όλοι μαζί να «υψώσουν ένα τοίχο σε αυτέ στις συμπεριφορές κάποιων εκδοτών « σημειώνοντας πως ακόμα σε αυτή την περίπτωση «ούτε ακόμα και η σιωπή σε αυτή την περίπτωση δεν είναι χρυσός, εδώ θέλεις ξεκάθαρες τοποθετήσεις»

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις