Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παππάς: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου για τα… σούπερ μάρκετ

Παππάς: Πήγα στη Βενεζουέλα με τον Αρτεμίου για τα… σούπερ μάρκετ

Η δυνατότητα επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη χώρα αλλά και το ενδεχόμενο να προμηθευτεί η Ελλάδα προϊόντα από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας ήταν ο λόγος της επίσκεψης του Νίκου Παππά στη χώρα της Λατινικής Αμερικής. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο υπουργός Επικρατείας, στο ταξίδι δεν ήταν μόνο ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου αλλά και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως τον κάλεσε η Νέα Δημοκρατία, ο Νίκος Παππάς απάντησε στο δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου τη Δευτέρα (31.10.2016), σύμφωνα με το οποίο είχε ταξιδέψει στη Βενεζουέλα, τον Αύγουστο του 2013 μαζί με τον Αρτέμη Αρτεμίου, δικηγόρο που ειδικεύεται σε εταιρίες off shore. Μιλώντας στον Real FM είπε πως το ταξίδι στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα «προφανώς και έχει γίνει» και συμμετείχαν κι άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχε στόχο να διερευνηθεί η πιθανότητα να επισκεφτεί τη Βενεζουέλα ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και το ενδεχόμενο η Ελλάδα να… ψωνίσει από τα σούπερ μάρκετ της χώρας.

«Πρόκειται για μια προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει εντυπώσεις. Αυτό το ταξίδι προφανώς και έχει γίνει, υπήρχε κι άλλη συνοδεία από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έχει προκύψει τίποτα, υπήρχε μια διερεύνηση αν ο τότε αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να επισκεφτεί τη χώρα και διερεύνηση άλλων δυνατοτήτων, σε σχέση με αγορά αγροτικών προϊόντων από τα κρατικά σούπερ μάρκετ της Βενεζουέλας εκείνο τον καιρό», είπε.

Πρόσθεσε ότι «δεν είναι τυχαία η δημοσίευση η συγκεκριμένη ούτε τυχαία η στοχοποίηση του προσώπου μου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Είναι μια αποτυχημένη προσπάθεια αλλαγής της κουβέντας. Σήμερα είναι η μέρα της Διάσκεψης των Προέδρων και η προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας με την οποία ζητείται η παραίτησή του, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως «στη θέση αυτή βρίσκομαι όχι γιατί απολαμβάνω την εμπιστοσύνη της ΝΔ, αλλά γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές και μέχρι στιγμής απολαμβάνω κι εγώ και οι υπόλοιποι υπουργοί την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού» και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως κάνει αποτυχημένη προσπάθεια στοχοποίησής του.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Ο κ. Παππάς έδωσε την απάντησή του» είπε χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη του Νίκου Παππά (το σημείο για τη Βενεζουέλα μετά το 14.40)

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε