Πέμπτη, 23 Μαΐ
22oC Αθήνα

Παραιτήθηκε από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Τάσος Κορωνάκης

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την παραίτησή του από γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε ο Τάσος Κορωνάκης ενώπιον της συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Πριν από λίγες ημέρες, ο κ. Κορωνάκης είχε δηλώσει σε στελέχη της Κουμουνδούρου ότι αδυνατεί να λειτουργήσει ως “γραμματέας της διάσπασης των μνημονίων”, ενώ σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπενθύμισε τη διαφωνία του με την πολιτική “γραμμή” του κόμματος και έκανε λόγο για υποτίμηση του κόμματος το τελευταίο διάστημα.

Ο Τάσος Κορωνάκης, αναφέρθηκε επίσης στην πόλωση που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ, στην απογοήτευση και την αποστράτευση μελών του κόμματος, τονίζοντας ότι απαιτείται μια σοβαρή διαδικασία αποτίμησης, αυτοκριτικής και παραγωγής ενός νέου σχεδίου επανακαθορισμού της στρατηγικής και απεμπλοκής από τα μνημόνια. 

Επιπλέον τάχθηκε κατά της απόφασης για εκλογές χωρίς την διεξαγωγή του Εκτάκτου Συνεδρίου, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός και για την Αριστερή Πλατφόρμα, σημειώνοντας ότι φέρθηκαν σαν να ήταν έτοιμοι από καιρό για την σύγκρουση, καθώς και για το ότι τα στελέχη της άλλοτε τάσης του κόμματος χρησιμοποίησαν ανέξοδη ρητορεία για το εθνικό νόμισμα. 

Όπως είπε ο κ. Κορωνάκης, θα παραμείνει στο κόμμα προσδοκώντας να διεξαχθούν οι κατάλληλες εσωκομματικές διαδικασίες.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε