Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Παραιτήθηκε ο Γρηγόρης Δημητριάδης, γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού

Η εξέλιξη «βόμβα» για την παραίτηση ενός από τους πιο στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού ήρθε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (05.08.2022): ο Γρηγόρης Δημητριάδης υπέβαλε την παραίτησή του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την έκανε δεκτή. 

Η παραίτηση έγινε γνωστή με μια λιτή ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του. Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Η παραίτηση Δημητριάδη έρχεται στη «σκιά» των δημοσιευμάτων σχετικά με τις παρακολουθήσεις αλλά και της μηνυτήριας αναφοράς που υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας απόπειρα παρακολούθησης του τηλεφώνου του.

Ο πρωθυπουργός έκανε δεκτή την παραίτηση του επί χρόνια στενού του συνεργάτη με στόχο την πλήρη αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο τονίζει ότι δεν υπάρχει η οποιαδήποτε εμπλοκή του σε όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης λόγω του τοξικού κλίματος που επικρατούσε τις τελευταίες μέρες, καθώς ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές. 

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η παραίτηση Δημητριάδη δεν έχει να κάνει με το σύστημα παρακολούθησης Predator, καθώς η κυβέρνηση έχει από την πρώτη στιγμή ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση. Ο Γρηγόρης Δημητριάδης όλα αυτά τα χρόνια που είναι στο πλευρό του πρωθυπουργού έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις, που στόχο έχουν τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρουν οι ίδιοι άνθρωποι. 

Η απόφαση για την παραίτησή του ελήφθη για να προστατεύσει τον πρωθυπουργό, σε μια περίοδο που θα χρειαστεί να διαχειριστεί πολλές και σοβαρές κρίσεις, προσθέτουν οι κυβερνητικές πηγές. 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις