Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρακολουθήσεις: «Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί» – Η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέων

Παρακολουθήσεις: «Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί» – Η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέων

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» δέχεται ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται απαντά μονολεκτικά και να οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο που τον καλύπτει, στις ερωτήσεις για τις παρακολουθήσεις και συγκεκριμένα αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε για καμία επισύνδεση ούτε πριν, ούτε μετά, εάν αυτή ήταν ατελέσφορη.

Όλες οι επισυνδέσεις που έγιναν επί της εποχής του ήταν νόμιμες, όπως φέρεται να είπε. Δηλαδή υπήρχαν οι υπογραφές από την υπηρεσία.

Το αίτημα διαβιβαζόταν στον εισαγγελέα της ΕΥΠ και αφού εγκρινόταν η εισαγγελική διάταξη διαβιβαζόταν στην ΑΔΑΕ. Και μετά στους παρόχους δεδομένων.

Όπως φέρεται να είπε αυτή η διαδικασία τηρούνταν απαρέγκλιτα για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Ο κ. Κοντολέων ανέφερε πως η ΕΥΠ έχει ένα εξελιγμένο σύστημα επισυνδέσεων και δεν έχει το λογισμικό Pretador. H Υπηρεσία αναβάθμισε τα μηχανήματά της με διαγωνισμό​.

Ερωτηθείς για την σχέση του με τον Πρωθυπουργό και την επιλογή του ως διοικητή της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνώριζε πριν τον Πρωθυπουργό, αλλά είχε γνωριμία επί επτά περίπου χρόνια με τον τέως γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση αυτή.

«Με τον κ. Μητσοτάκη συναντήθηκα μετά ευρωεκλογές και πριν δεν είχα καμία σχέση μαζί του» είπε.

Εκτίμησε πως η επιλογή έγινε μετά από κάποια έρευνα που θα έγινε για το κατάλληλο πρόσωπο και πως ρόλο θα έπαιξαν τα “ένσημα” που είχε στην πιάτσα του χώρου παροχής ασφάλειας. Φέρεται να ανέφερε πως τότε, τον Ιούλιο του 2019, δεν γνώριζε εάν είχε τα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να έχει καταθέσει σχετικά με την παρακολούθηση  του Νίκου Ανδρουλάκη πως η  επισύνδεση ήταν  νόμιμη, πως αφορούσε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δεν σχετίζονταν με ζητήματα προσωπικής ζωής αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί. Φέρεται να είπε πως γνώριζε το σκεπτικό καθώς ήταν ο  τελευταίος υπογράφων. Επανέλαβε ότι δεν ενημέρωσε για την επισύνδεση Ανδρουλάκη ούτε τον κ. Δημητριάδη ούτε και τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όμως, ο κ. Κοντολέων φέρεται να έχει αναφέρει πως μιλούσε σχεδόν καθημερινά για ζητήματα ρουτίνας με τον κ. Δημητριάδη και για σοβαρά ζητήματα ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό​.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις