Πολιτική

Παρακολουθήσεις: «Ο Μητσοτάκης δεν είχε ενημερωθεί» – Η κατάθεση του Παναγιώτη Κοντολέων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ασφυκτικό «πρέσινγκ» δέχεται ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων στην Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναγιώτης Κοντολέων φέρεται απαντά μονολεκτικά και να οχυρώνεται πίσω από το απόρρητο που τον καλύπτει, στις ερωτήσεις για τις παρακολουθήσεις και συγκεκριμένα αυτή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη.

Επανέλαβε ότι ο Πρωθυπουργός δεν ενημερώθηκε για καμία επισύνδεση ούτε πριν, ούτε μετά, εάν αυτή ήταν ατελέσφορη.

Όλες οι επισυνδέσεις που έγιναν επί της εποχής του ήταν νόμιμες, όπως φέρεται να είπε. Δηλαδή υπήρχαν οι υπογραφές από την υπηρεσία.

Το αίτημα διαβιβαζόταν στον εισαγγελέα της ΕΥΠ και αφού εγκρινόταν η εισαγγελική διάταξη διαβιβαζόταν στην ΑΔΑΕ. Και μετά στους παρόχους δεδομένων.

Όπως φέρεται να είπε αυτή η διαδικασία τηρούνταν απαρέγκλιτα για όλες τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ. Ο κ. Κοντολέων ανέφερε πως η ΕΥΠ έχει ένα εξελιγμένο σύστημα επισυνδέσεων και δεν έχει το λογισμικό Pretador. H Υπηρεσία αναβάθμισε τα μηχανήματά της με διαγωνισμό​.

Ερωτηθείς για την σχέση του με τον Πρωθυπουργό και την επιλογή του ως διοικητή της ΕΥΠ, ο κ. Κοντολέων φέρεται να κατέθεσε πως δεν γνώριζε πριν τον Πρωθυπουργό, αλλά είχε γνωριμία επί επτά περίπου χρόνια με τον τέως γενικό γραμματέα του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος τον πρότεινε για τη θέση αυτή.

«Με τον κ. Μητσοτάκη συναντήθηκα μετά ευρωεκλογές και πριν δεν είχα καμία σχέση μαζί του» είπε.

Εκτίμησε πως η επιλογή έγινε μετά από κάποια έρευνα που θα έγινε για το κατάλληλο πρόσωπο και πως ρόλο θα έπαιξαν τα “ένσημα” που είχε στην πιάτσα του χώρου παροχής ασφάλειας. Φέρεται να ανέφερε πως τότε, τον Ιούλιο του 2019, δεν γνώριζε εάν είχε τα τυπικά προσόντα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τέως διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να έχει καταθέσει σχετικά με την παρακολούθηση  του Νίκου Ανδρουλάκη πως η  επισύνδεση ήταν  νόμιμη, πως αφορούσε ζητήματα εθνικής ασφάλειας, δεν σχετίζονταν με ζητήματα προσωπικής ζωής αλλά δεν θέλησε να επεκταθεί. Φέρεται να είπε πως γνώριζε το σκεπτικό καθώς ήταν ο  τελευταίος υπογράφων. Επανέλαβε ότι δεν ενημέρωσε για την επισύνδεση Ανδρουλάκη ούτε τον κ. Δημητριάδη ούτε και τον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, όμως, ο κ. Κοντολέων φέρεται να έχει αναφέρει πως μιλούσε σχεδόν καθημερινά για ζητήματα ρουτίνας με τον κ. Δημητριάδη και για σοβαρά ζητήματα ενημέρωνε τον Πρωθυπουργό​.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης στον ΣΕΛΠΕ: «Πρέπει να σεβόμαστε τον πολίτη, δεν είμαστε εκ προοιμίου αναντικατάστατοι» – Πρόκληση και εργαλείο η AI
Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις αλλαγές που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη, τον ανταγωνισμό από τις κινεζικές πλατφόρμες και την ανάγκη η ανάπτυξη της οικονομίας να φτάνει στην τσέπη των πολιτών
Κυριάκος Μητσοτάκης
Δημοσκόπηση Pulse: Στο 11,5% η διαφορά ΝΔ και ΕΛΑΣ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ – Ποιοι θα ψήφιζαν Σαμαρά, πού στρέφονται οι αναποφάσιστοι
Στο 30% ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός - Πώς αξιολογούνται οι προτάσεις της ΔΕΘ - Στο 54% η ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά
Τσίπρας και Μητσοτάκης 88
Σκληρή απάντηση ΥΠΕΞ σε Φιντάν για το Αιγαίο: «Η Ελλάδα δικαιούται να διασφαλίζει την άμυνά της - Η Τουρκία διατηρεί το casus belli»
Η Αθήνα απορρίπτει τις αιτιάσεις της Άγκυρας για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών και απαντά στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας που χαρακτήρισε τη στρατιωτική παρουσία «απειλή»
Χακάν Φιντάν και Γιώργος Γεραπετρίτης
Δημοσκόπηση Opinion Poll: ΝΔ 31%, ΕΛΑΣ 15,9% – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, η Καρυστιανού μπαίνει Βουλή με 4,8%
Οκτακομματική Βουλή, με 126 έδρες στην «γαλάζια» παράταξη - Στο 16,9% οι αναποφάσιστοι - Πώς αξιολογούνται οι εξαγγελίες Μητσοτάκη, Τσίπρα και Ανδρουλάκη από τη ΔΕΘ - «Αγκάθι» η ακρίβεια
Τσίπρας, Καρυστιανού, Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης
53
Οι κινήσεις Κασιδιάρη για τις εκλογές μετά την αποφυλάκιση: Το σενάριο της Ένωσης των Ελλήνων, τι ισχύει για Νίκη και Παλμό
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στο Live News, στο μικροσκόπιο βρίσκονται κόμματα εκτός Βουλής - Τη Δευτέρα αναμένεται να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα επόμενα βήματά του
Ηλίας Κασιδιάρης, αποφυλάκιση
7
Νέες «φωτιές» στο ΠΑΣΟΚ για τις συνεργασίες: Μετά το άνοιγμα Πάνα στην ΕΛΑΣ, η Αναστασίου δείχνει ΣΥΡΙΖΑ - Συνάντηση Ανδρουλάκη με βουλευτές
Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε δύο ημέρες ανοίγει τη συζήτηση για τις μετεκλογικές συνεργασίες – Η Χαριλάου Τρικούπη είχε χαρακτηρίσει «άστοχες προσωπικές απόψεις» τις δηλώσεις Πάνα
Αναστασίου, Ανδρουλάκης, Πάνας
11