Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής ζητεί το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου

Παρακολουθήσεις: Παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής ζητεί το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του Χαράλαμπου Αθανασίου

Σφοδρές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου για τις παρακολουθήσεις. Μετά τον ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε την αποπομπή του, αντέδρασε και το ΠΑΣΟΚ με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα να ζητεί παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής. 

«Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Και συνεχίζει: «Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες».

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της Χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπιζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας».

Η δήλωση του κ. Χαράλαμπου Αθανασίου 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις