Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραλήρημα Λεβέντη για αλλαγή φύλου: Δεν μπορώ να το εξηγήσω στη γυναίκα μου [vid]

αλλαγή φύλου
Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Η κατάργηση του νόμου για την αλλαγή φύλου – στην περίπτωση που τελικά ψηφιστεί τις προσεχείς ημέρες- θα είναι όρος για μελλοντική συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων σε κυβέρνηση συνεργασίας.

Αυτό τόνισε ο Βασίλης Λεβέντης, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

“Δεσμεύομαι ότι θα καταργήσω το νόμο για την αλλαγή φύλου”, είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Και εξήγησε ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν δικαιούται να υπερψηφίσει ένα νόμο που αντίκειται στη Φύση, στο Θεό και στις αξίες του Ελληνισμού.

Ο κ. Λεβέντης είπε μεταξύ άλλων πως δεν μπορεί να ψηφίσει ένα νομοσχέδιο, το οποίο δεν μπορεί να εξηγήσει στη σύζυγό του.

Αποκάλυψε μάλιστα πως επικοινώνησε με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ζητήσει τη γνώμη του επί του θέματος και εκείνο τού υπέδειξε να συνταχθεί με τη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Ο νόμος θα φέρει περισσότερα προβλήματα

Ο κ. Λεβέντης υποστήριξε ότι ο νόμος θα δημιουργήσει απείρως περισσότερα προβλήματα από όσα, υποτίθεται, επιδιώκει να επιλύσει. Ο ίδιος σημείωσε πως τα δικαιώματα των συγκεκριμένων ομάδων πρέπει να προστατεύονται, ώστε να μην υπάρχουν φαινόμενα κοινωνικού αποκλεισμού και ρατσισμού.

“Είμαι υπέρ στο να παίρνουν κοινωνικά επιδόματα, συντάξεις. Να έχουν ίσα δικαίωμα στην εργασία. Αλλά άλλο αυτό και άλλο η Πολιτεία να επικυρώσει αυτό που θέλουν να είναι, ενώ δεν είναι”, σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις