Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παρασκευόπουλος κατά ΟΝΝΕΔ: Αναπαράγουν ύβρεις, πασχίζουν για την κομματική προπαγάνδα

Παρασκευόπουλος κατά ΟΝΝΕΔ: Αναπαράγουν ύβρεις, πασχίζουν για την κομματική προπαγάνδα

«Είναι λυπηρό νέοι άνθρωποι, αντί να μελετούν τα στοιχεία, να αναπαράγουν φθηνές ύβρεις και να πασχίζουν μόνο για την επιβεβαίωση της κομματικής προπαγάνδας» είναι η γραπτή απάντηση που έδωσε στην ΟΝΝΕΔ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος σχετικά με τις αντιδράσεις της «γαλάζιας» νεολαίας στο πόρισμα της Επιτροπής για την ακαδημαϊκή ειρήνη και την ελευθερία.

Η ΟΝΝΕΔ εξέδωσε, την Τετάρτη (19.09.2018) μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην υπουργού και ανέφερε πως το «το πόρισμα Παρασκευόπουλου επιστρέφεται απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό». Ο Νίκος Παρασκευόπουλος τέθηκε επικεφαλής της Επιτροπής για την ακαδημαϊκή ειρήνη και την ελευθερία και χθες παρέδωσε το πόρισμα στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Οι προτάσεις στο πόρισμα Παρασκευόπουλου επικεντρώνονται σε τρεις κατηγορίες: τις καταλήψεις, τα περιστατικά ήπιας παραβατικότητας και στην πώληση ναρκωτικών.

Σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις, το πόρισμα αναφέρει ότι στην περίπτωση που αυτές προκαλούνται από εξωπανεπιστημιακούς, θα πρέπει να εφαρμόζεται ο νόμος. Αν όμως οι καταλήψεις γίνονται από φοιτητές, προτείνεται… εποικοδομητικός διάλογος. Αν δε οι καταλήψεις γίνονται για να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, η «λύση» που προτείνεται είναι να δημιουργηθούν χώροι αναψυχής στα πανεπιστήμια… Κάτι ανάλογο προτείνεται και για τους υπό κατάληψη χώρους που χρησιμοποιούνται ως στέκια: να δημιουργηθούν άλλοι χώροι για να… καταληφθούν και οι ήδη κατειλημμένοι να επιστραφούν στα πανεπιστήμια!

Για τα ναρκωτικά, στο πόρισμα αναφέρεται ότι το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί με αγοραπωλησίες έξω από τα ΑΕΙ και δράσεις ενημέρωσης εντός των πανεπιστημίων, με ταυτόχρονες παρεμβάσεις προς τους χρήστες.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Ιδιαίτερα επιθετική προς τον Νίκο Παρασκευόπουλο ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ μετά την κατάθεση του πορίσματος. «Στον κανονικό κόσμο, αν ένας καθηγητής Πανεπιστημίου εφάρμοζε ως Υπουργός στην πράξη τις θεωρίες του με τραγικά κοινωνικά αποτελέσματα, είτε από ντροπή θα εξαφανιζόταν αυτοβούλως από τον δημόσιο διάλογο, είτε κανείς δεν θα τον έπαιρνε στα σοβαρά. Στην περίπτωση του κ. Παρασκευόπουλου καταρρίπτεται κάθε ρεκόρ θράσους, αφασίας και εμμονής: Αφού με τη δική του υπογραφή έχουν αφεθεί ελεύθεροι να επαναλάβουν τις αγαθοεργίες τους δολοφόνοι και βιαστές, ο ίδιος εξακολουθεί να μας κάνει κήρυγμα ότι όλα έγιναν για το κοινό καλό. Και σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση, δια του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου, τον τοποθετεί επικεφαλής της επιτροπής που συνέταξε το πόρισμα για τη βία στα Πανεπιστήμια, το οποίο χωρίς την παραμικρή συστολή νομιμοποιεί τις καταλήψεις, αποδέχεται μοιρολατρικά το εμπόριο ναρκωτικών και κανονικοποιεί τη βία, την παρανομία και τη δράση παρακρατικών ομάδων στις σχολές», ανέφερε το κείμενο.

Και η ανακοίνωση συνέχιζε: «η ΟΝΝΕΔ επιστρέφει το πόρισμα στους συντάκτες του ως απαράδεκτο, φαιδρό και προσβλητικό προς τους κόπους των φοιτητών και τις θυσίες των οικογενειών τους. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο με φανατικούς ιδεοληπτικούς που θέλουν να κάνουν τα πανεπιστήμια μικρογραφία της διαλυμένης τριτοκοσμικής κοινωνίας που ονειρεύονται. Ούτε πρόκειται να διαπραγματευτούμε το παραμικρό με κάθε λογής παραβατικά στοιχεία που καθημερινά τραβάνε τις σχολές μας στον βούρκο της βίας, της ανομίας και της διάλυσης. Ας το καταλάβουν επιτέλους ο κ. Τσίπρας και η παρέα του: Είτε θέλουν, είτε δεν θέλουν, τα ελληνικά Πανεπιστήμια και ΤΕΙ θα γίνουν χώροι ελευθερίας, εκπαίδευσης, μόρφωσης, καλλιέργειας και κοινωνικοποίησης, όπως είναι σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Αυτό είναι η βούληση των Ελλήνων πολιτών, αυτό θα υλοποιήσει η επόμενη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις