Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Παρασκευόπουλος για φονικό στην Ύδρα: Δεν διαφωνώ με τις αποφυλακίσεις

Παρασκευόπουλος για φονικό στην Ύδρα: Δεν διαφωνώ με τις αποφυλακίσεις

Με την φράση ότι δεν μπορούν να μένουν ισόβια όσοι μπαίνουν στην φυλακή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, υπερασπίστηκε το νόμο χρήση των διατάξεων του οποίου έκαναν οι φερόμενοι ως δολοφόνοι του εστιάτορα στην Ύδρα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, είπε ακόμα ότι το να βγαίνει κάποιος πιο σύντομα από την φυλακή δεν έχει αντίκρυσμα σε τυχόν υποτροπή που θα ακολουθήσει. Επίσης, είπε ακόμα ότι «Το να εγκληματίσει κάποιος στην άδειά του δεν αφορά τον χειρισμό της δικαιοσύνης».

Ο κ. Παρασκευόπουλος αναφερόμενος σε σημερινά δημοσιεύματα χαρακτήρισε αναληθές ότι θα αποφυλακιστούν 3000 κρατούμενοι και ότι «αυτά τα γράφουν για να προκαλούν φοβίες στον κόσμο»».

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι το τελευταίο 5μηνο κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων του νόμου αποφυλακίστηνα 2.000 κρατούμενοι!

Όταν ρωτήθηκε αν είναι κρατούμενοι για βαριά εγκλήματα είπε ότι «Είναι και ανθρωποι με βαριές ποινές αλλα είχαν εκτίσει ένα μεγάλο μερος της ποινής τους και οι περισσότεροι απολύθηκαν γιατί θεωρούνταν ακίνδυνοι αφού ή ήταν άρρωστοι ή είχαν κάποιου είδους αναπηρία».

Είπε ακόμα ότι οι διατάξεις υπήρχαν και στους νόμους που είχαν ψηφίσει και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε