Πολιτική

Παρέλαση 25 Μαρτίου: Σιωπή κυβέρνησης για απαγόρευση του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή”!

Για το εάν θα παιανίσει το “Μακεδονία Ξακουστή” στην παρέλαση στις 25 Μαρτίου ρωτήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, οι αρμόδιοι υπουργοί στη Βουλή.

Ειδικότερα, ο Ζ’ Αντιπρόεδρος του Σώματος και βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης απηύθυνε σχετικές ερωτήσεις, τόσο στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, όσο και τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, κατά την διάρκεια συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων, χωρίς, όμως, να λάβει διαφωτιστική απάντηση.

Ο Μάριος Γεωργιάδης, απευθυνόμενος στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη, αναφέρει ότι κατέθεσε την ερώτηση με αφορμή την έντονη φημολογία για την απαγόρευση γενικότερα του εμβατηρίου “Μακεδονία Ξακουστή”, ύμνου στην Μακεδονία, κάνοντας ο βουλευτής αναφορά και στις τελευταίες δηλώσεις όπως σημειώνει “του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παπππά, ότι ξακουστή Μακεδονία ήταν μέχρι σήμερα η Μακεδονία των Σκοπίων”.

Ο Μάριος Γεωργιάδης, λίγο νωρίτερα από την κατάθεση της ερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ως προεδρεύων Αντιπρόεδρος από την έδρα της Ολομέλειας κατά την διάρκεια δύο επίκαιρων ερωτήσεων που απαντούσε ο υπουργός Παιδείας και αφορούσαν τα μουσικά σχολεία, έθεσε στον κ. Κώστα Γαβρόγλου το θέμα εάν στις παρελάσεις θα παιανίσει το εμβατήριο “Μακεδονία Ξακουστή” ή έχει απαγορευτεί.

Ο υπουργός Παιδείας απέφυγε κομψά να του απαντήσει λέγοντας ότι αυτό δεν είναι θέμα “μουσικής παιδείας”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Βεντέτα» κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ: Νέα αντιπαράθεση για τα Βορίζια και τα «εγκλήματα τιμής» με αφορμή τις δηλώσεις Φλωρίδη
Κυβέρνηση: «Αρκούσε μια συγγνώμη από τον κ. Ανδρουλάκη. Έστω και τώρα, ας την πει. Ποτέ δεν είναι αργά» - ΠΑΣΟΚ: «Υπάρχουν «εθιμικές» ανθρωποκτονίες;»
Περιστατικό με πυροβολισμούς και αποτέλεσμα νεκρούς και τραυματίες σημειώθηκε στα Βορίζια Ηρακλείου
Στην Αρχιεπισκοπή η Κίμπερλι Γκιλφόιλ: Η αποκάλυψη για το τηλεφώνημα στον Ιερώνυμο και η χαρά του γιού της που θα πηγαίνει στην εκκλησία
Είναι ο τελευταίος «σταθμός» της πρέσβειρας στην Ελλάδα, αφού έχει τιμήσει την εγχώρια κουλτούρα με εμφανίσεις σε αγώνα ποδοσφαίρου, αλλά και σε νυχτερινό κέντρο
Κίμπερλυ Γκιλφόιλ και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
21
Περιοδείες Μητσοτάκη με το βλέμμα στις δημοσκοπήσεις: Τα θετικά μηνύματα από το Ζάππειο και το «αγκάθι» με τους αγρότες
Η ΝΔ καταγράφεται να έχει δημοσκοπικές απώλειες σε τέσσερις από τις δεκατρείς περιφέρειες της χώρας, με τον χάρτη να «πρασινίζει» σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης