Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Παρέμβαση Γεννηματά για την διάσωση των ΜΜΕ

Παρέμβαση Γεννηματά για την διάσωση των ΜΜΕ

Παρέμβαση της Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για τα Μέσα Ενημέρωσης τα οποία κινδυνεύουν με λουκέτο.

Όπως αναφέρει:

«Πριν από 2 ημέρες ζητήσαμε να παρέμβει η Κυβέρνηση -όπως είχε προαναγγείλει- , ώστε να βρεθεί τρόπος να παραμείνουν εν λειτουργία οι εφημερίδες, που απειλούνται με κλείσιμο, μέχρι την εξεύρεση οριστικής και βιώσιμης λύσης.
Γιατί αποτελεί πλήγμα στην ενημέρωση, στην πολυφωνία, στην ίδια την Δημοκρατία, η διακοπή λειτουργίας εφημερίδων και άλλων μέσων ενημέρωσης. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αδιαφόρησε, θέτοντας τις μικροκομματικές της επιδιώξεις υπεράνω της ανάγκης διασφάλισης της πολυφωνίας και της ενημέρωσης των πολιτών. Εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να θέσει υπό έλεγχο και ομηρία τα Μέσα Ενημέρωσης».

Και συνεχίζει: «Οι Τράπεζες δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα, αφήνουν την κατάσταση να οδηγηθεί σε αδιέξοδο, φοβούμενες τις δικαστικές συνέπειες. Ο πολιτικός κόσμος δεν μπορεί να σιωπά. Επανέρχομαι προτείνοντας την άμεση σύσταση Διακομματικής Επιτροπής στην Βουλή, για την αναζήτηση και κατάληξη σε μια -από κοινού- Πρόταση Νομοθετικής ρύθμισης για τα Δάνεια των ΜΜΕ, η οποία δεν θα διαφοροποιείται από τις αντίστοιχες ανάγκες ρυθμίσεων των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων. Πρόταση που θα διασφαλίζει και την Απασχόληση στα Μέσα Ενημέρωσης. Από την ανταπόκριση στην πρότασή μου θα κριθούμε όλοι. Για το αν πιστεύουμε στην Δημοκρατία και την πολυφωνική ενημέρωση.
Και θα αποκαλυφθεί ποιός αποσκοπεί στον κομματικό έλεγχο και την χειραγώγησή της».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε