Πολιτική

Παρέμβαση Οικονομικού Εισαγγελέα για Χειμάρα – Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση του πρώην βουλευτή Θέμη Χειμάρα διέταξε ο οικονομικός εισαγγελέας, Χρήστος Μπαρδάκης, με βάση δημοσιεύματα του Τύπου.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο εισαγγελέας ζητάει να διερευνηθεί η ενδεχόμενη τέλεση των αδικημάτων της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας στην απιστία καθώς και κάθε άλλου αυτεπαγγέλτως διωκόμενου αδικήματος από τον βουλευτή.

Συγκεκριμένα, στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας μπαίνουν όλες οι συμβάσεις των εταιρειών τις οποίες έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες του ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από τις 17 Ιουλίου του 2019 και μετά.

Πρόκειται για τις εταιρείες Θεμιστοκλής Χειμάρας, Energy Network, Ενεργειακή Κεντρικής Ελλάδος και Nextshop, στις οποίες φέρεται να συμμετείχε ο πρώην βουλευτής.

Ο οικονομικός εισαγγελέας ζητά να ερευνηθεί εάν προκύπτουν συμβάσεις που συνήφθησαν κατά παράβαση του άρθρου 57 του Συντάγματος, με το Δημόσιο, ΟΤΑ και οποιοδήποτε φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας
Ο Αλέξης Τσίπρας στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας: Να αποκλειστεί κάθε κίνδυνος, να γυρίσουν πίσω με ασφάλεια στις αίθουσες οι μαθητές
«Χιλιάδες "Γκράβες" υπάρχουν σε όλη την Ελλάδα, όχι στο μέγεθος αυτό, αλλά είναι το ίδιο πράγμα» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ σε ανάρτησή του
Ο Αλέξης Τσίπρας 5