Μάλιστα όπως αναφέρουν οι βουλευτές προκειμένου να μην γίνουν πράξη οι πρώτες απολύσεις της κυβερνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προτείνουν να δοθεί τέλος στην αγωνία των υπαλλήλων, με άμεση απορρόφησή τους από το ΤΑΙΠΕΔ όπως πρβλέπεται ήδη για τους υπαλλήλους της ΕΤΑΔ.
Παντως αντιπροσωπεία των υπαλλήλων της εταιρίας έχει ήδη γίνει αποδεκτή τόσο ο από τον υπουργό Αντάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, όσο και από αναπληρωτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του αντιπροέδρου της Βουλής Νικήτα Κακλαμάνη προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, στην οποία εξήγησε ότι η απορρόφηση των εργαζομένων στην Παράκτιο από το ΤΑΙΠΕΔ, όπως προβλέπεται και για τους υπαλλήλους της ΕΤΑΔ είναι η καλύτερη επιλογή και για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας και όχι η λύση να απορροφηθούν αργότερα από τη γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας, αν και όταν ιδρυθεί, καθώς επί της ουσίας θα μείνουν και σε αυτή την περίπτωση άνεργοι.
Επιτροπή των 29 εργαζομένων, που αύριο με την ψήφιση του Νομοσχεδίου θα βρεθούν στο δρόμο, ενημέρωσαν βουλευτές όλων των κομμάτων, ενώ με επιστολή της Παράκτιο προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα και τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς γνωστοποιήθηκε το έργο της εταιρίας, αλλά και η εργασιακή κατάσταση των υπαλλήλων.
Οι 29 εργαζόμενοι αορίστου χρόνου, που είχαν προσληφθεί με ανοικτό διαγωνισμό τύπου ΑΣΕΠ, είναι όλων των ειδικοτήτων με τα ανάλογα πτυχία, μεταπτυχιακά, ξένες γλώσσες και προσόντα (μηχανικοί, οικονομολόγοι, δικηγόροι και διοικητικοί) και αμείβονται με το ενιαίο μισθολόγιο (μ.ο. 800 ευρώ).
Για το θέμα αυτό, έχουν ενδιαφερθεί και άλλοι βουλευτές, μεταξύ των οποίων ο Νότης Μηταράκης, ο Μάκης Βορίδης, ο Νίκος Δένδιας, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Χρίστος Δήμας, ο Χρήστος Κέλλας και ο Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ταυτόχρονα με υποστηρικτική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι 9 δήμαρχοι της παραλιακής ζώνης της Αττικής, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της Παράκτιο και εκφράζουν τη στήριξή τους «στον μέχρι σήμερα τρόπο λειτουργίας της άνω Εταιρίας» καθώς και την πλήρη συμπαράστασή τους «στους εργαζομένους της που πλέον δοκιμάζονται».
Την ανακοίνωση υπογράφουν ο συντονιστής της Επιτροπής και Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, και οι Δήμαρχοι Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού-Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μοσχάτου-Ταύρου και Σαρωνικού, που τονίζουν ότι «με την προτεινόμενη κατάργηση της ΠΑΡΑΚΤΙΟ και την μεταβίβαση των ακινήτων της παραλιακής ζώνης στους φορείς προέλευσής τους, τη διαχείρισή τους από την ΕΤΑΔ και εντέλει την ένταξή τους στο ΤΑΙΠΕΔ, θα επανέλθει σύγχυση, επικάλυψη των αρμοδιοτήτων και γραφειοκρατία, εμποδίζοντας την επίλυση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι μας».
Το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις που στο άρθρο 24 προβλέπει την κατάργηση-εκκαθάριση της Παράκτιο και την απόλυση των εργαζομένων, εισάγεται σήμερα στις 14:00 για συζήτηση στις Επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ αύριο θα τεθεί προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια.
Αναλυτικότερα οι επιστολές των εργαζομένων προς το συνολο των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και ειδικότερα προς τους βουλευτές που συμμετέχουν στις διαρκεις επιτροπές Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων.