Πολιτική

“Παρών” ψήφισαν οι ΑΝΕΛ για την άρση ασυλίας Σταθάκη και Πολάκη!

Την αρνητική κατά πλειοψηφία εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας προς την Ολομέλεια της Βουλής από ΣΥΡΙΖΑ και Ποτάμι εξασφάλισε ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, σχετικά με την άρση της ασυλίας του, η οποία έχει ζητηθεί από τη Δικαιοσύνη, καθώς μαζί με συναδέλφους καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και φοιτητές ελέγχονται για κακοδιαχείριση κονδυλίου ειδικού λογαριασμού του Πανεπιστήμιου Κρήτης.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κατά της άρσης ασυλίας του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη τάχθηκαν οι βουλευτές – μέλη της Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και του Ποταμιού, αντίθετα «υπέρ» της άρσης ασυλίας τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, «παρών» ψήφισαν οι ΑΝΕΛ (!), το ΚΚΕ επιφυλάχθηκε ενώ απουσίασε από την ψηφοφορία ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων. Η τελική απόφαση θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα με ψηφοφορία στην Ολομέλεια.
Η υπόθεση για την οποία ζητείται να ελεγχθεί ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αφορά «πτυχή» του δικαστικού ελέγχου που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης – και στο οποίο ήταν καθηγητής ο κ. Σταθάκης- σχετικά με αποφάσεις παράτυπων πληρωμών από ειδικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου, ύψους 1.000.000 ευρώ για θέματα μισθοδοσίας και ιδιωτικής ασφάλισης. Μια υπόθεση που για το αστικό της τμήμα ο υπουργός έχει δικαιωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο για τις πράξεις του από τον Ιούνιο του 2014 και με την ποινική της διάσταση ήρθε για πρώτη φορά στην Βουλή το 2013. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, αυτή η νέα δικογραφία αφορούσε πάλι υπόθεση δαπανών μισθοδοσίας αλλά όχι τι ίδιες με την προηγούμενη φορά.
Η δεύτερη δικογραφία που απασχόλησε την Επιτροπή Δεοντολογίας αφορούσε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, σχετικά με την θητεία του ως δημάρχου και αφορούσε την μεταφορά επιβατών με πλοίο που δεν είχε έγκριση του νηογνώμονα. Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΚΚΕ, «υπέρ» οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές και πάλι των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για Τσίπρα: « Δεν μπορώ να μιλήσω χωρίς αποδείξεις, αλλά υπάρχουν δεδομένα» – Αποστάσεις από την επίθεση Γεωργιάδη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν υιοθέτησε τη βαριά καταγγελία του υπουργού Υγείας, όμως άφησε σαφείς αιχμές για τους Ποινικούς Κώδικες και ανέβασε τους τόνους απέναντι στα περί «ηθικής υπεροχής»
Τσίπρας και Γεωργιάδης
Το κατηγορητήριο της ΕΛΑΣ για την επταετία των σκανδάλων Μητσοτάκη: Οι 90 υποθέσεις διαφθοράς και τα 44 «εμπλεκόμενα» στελέχη της ΝΔ
Υποκλοπές, Τέμπη, ΟΠΕΚΕΠΕ, πανδημία, απευθείας αναθέσεις, Ταμείο Ανάκαμψης, ΜΜΕ και κράτος δικαίου συνθέτουν, σύμφωνα με την ΕΛ.Α.Σ., έναν φάκελο σχεδόν 90 υποθέσεων που σημάδεψαν την κυβερνητική επταετία
Ελληνική Αριστερή Συμπαρατάξη 11
Δημοσκόπηση Interview: Σταθερά πρώτη η ΝΔ, δεν πείθει ο Αντώνης Σαμαράς – Στη 2η θέση η ΕΛΑΣ
Στην ερώτηση για το τι είναι καλύτερο να προκύψει μετά τις επόμενες εκλογές, το 49% των πολιτών απαντά ότι προτιμά αυτοδύναμη κυβέρνηση, έναντι 44% που επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας
Κάλπη 76