Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Άρχισαν οι γκρίνιες Δούκα για τη νέα ηγετική ομάδα – Διαφωνεί για τον ρόλο Διαμαντοπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Πριν αλέκτωρ λαλήσει άρχισαν οι διαφωνίες με τις επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη για τη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ από εκεί που πολλοί το περίμεναν. Την πλευρά του Χάρη Δούκα.

Πηγές από το επιτελείο του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα έδειξαν την ξεκάθαρη διαφωνία τους με τον ρόλο που ανέλαβε η Άννα Διαμαντοπούλου η οποία ορίστηκε υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα, η πλευρά Δούκα διαφωνεί και με το γεγονός ότι δεν είναι στο 9μελες όργανο όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι. Δηλαδή, λείπουν ο Μιχάλης Κατρίνης και η Νάντια Γιαννακοπούλου. Υπενθυμίζει επίσης ότι το «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» ήταν δικής του έμπνευσης.

«Ο Χάρης Δούκας», ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του, «αποδέχτηκε την πρόταση του Προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο «Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο» του ΠΑΣΟΚ, αφού άλλωστε η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση. Επισημαίνουμε, όμως, ότι στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι (όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα), ώστε να αποδειχθεί  η ενότητα στην πράξη».

Και συνεχίζουν: «Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση. Οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις».

Και καταλήγουν: «Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Όλες οι αλλαγές 

Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Δούκας και Άννα Διαμαντοπούλου αποτελούν μέλη του εννιαμελούς Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου – κάτι σαν το παλιό Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης, ο Παύλος Γερουλάνος ορίζεται Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος και η Άννα Διαμαντοπούλου υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού. 

Ο Μιχάλης Κατρίνης αναλαμβάνει χρέη Τομεάρχη Άμυνας, και η Νάντια Γιαννακοπούλου Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου. 

Έτσι με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, συγκροτείται 9μελές Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο, στο οποίο θα μετέχουν οι:
Χάρης Δούκας
Παύλος Γερουλάνος
Άννα Διαμαντοπούλου
Νίκος Χριστοδουλάκης
Μιλένα Αποστολάκη
Θανάσης Γλαβίνας
Μυρτώ Σαμαρά
Κατερίνα Σολωμού
Γιάννης Βαρδακαστάνης

Υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού αναλαμβάνει η πρώην Επίτροπος στην Ε.Ε. και πρώην Υπουργός, Άννα Διαμαντοπούλου.
Συντονιστής Ομάδας Προγράμματος αναλαμβάνει ο Λευτέρης Καρχιμάκης, Νομικός – Πολιτικός Επιστήμονας και αναπληρώτρια, η Κατερίνα Πλέσια-Ευσταθοπούλου, Μηχανικός με ειδίκευση σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Εκπρόσωπος Τύπου ορίζεται ο Κώστας Τσουκαλάς, Δικηγόρος – Εργατολόγος.
Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ορίζεται η Όλγα Μαρκογιαννάκη, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου & Δρ. Πολιτικός Μηχανικός.

Για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνεται ο Δημήτρης Μπιάγκης, Βουλευτής Κέρκυρας, ο οποίος επιπλέον αναλαμβάνει υπεύθυνος Δημογραφικής Πολιτικής.
Για τη θέση του αναπληρωτή Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνεται ο Ιωάννης Τσίμαρης, Βουλευτής Ιωαννίνων.

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι θα είναι οι:
•⁠ ⁠Παύλος Γερουλάνος
•⁠ ⁠Δημήτρης Μάντζος

Επιπλέον, ανακοινώνονται οι υπεύθυνοι των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας:
-Κ.Τ.Ε. Οικονομικών: Πάρις Κουκουλόπουλος
-Κ.Τ.Ε. Οικονομίας (Τράπεζες, Ιδιωτικό χρέος & προστασία δανειοληπτών, Επενδύσεις) Μιλένα Αποστολάκη
-Κ.Τ.Ε. Οικονομίας (Ταμείο Ανάκαμψης): Παύλος Γερουλάνος
-Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών: Δημήτρης Μάντζος
-Κ.Τ.Ε. Εθνικής Άμυνας: Μιχάλης Κατρίνης
-Κ.Τ.Ε. Εσωτερικών: Παναγιώτης Δουδωνής
-Κ.Τ.Ε. Παιδείας: Στέφανος Παραστατίδης
-Κ.Τ.Ε. Αθλητισμού & Νέας Γενιάς: Χριστίνα Σταρακά
-Κ.Τ.Ε. Υγείας: Ιωάννης Τσίμαρης
-Κ.Τ.Ε. Προστασίας του Πολίτη: Γιώργος Μουλκιώτης
-Κ.Τ.Ε. Υποδομών και Μεταφορών: Τάσος Νικολαΐδης
-Κ.Τ.Ε. Περιβάλλοντος: Μανώλης Χριστοδουλάκης
-Κ.Τ.Ε. Ενέργειας: Φραγκίσκος Παρασύρης
-Κ.Τ.Ε. Ανάπτυξης: Γιώργος Νικητιάδης
-Κ.Τ.Ε. Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας: Ελένη Βατσινά
-Κ.Τ.Ε. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Παύλος Χρηστίδης
-Κ.Τ.Ε. Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας: Ευαγγελία Λιακούλη
-Κ.Τ.Ε. Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Ιλχάν Αχμέτ
-Κ.Τ.Ε. Πολιτισμού: Νάγια Γρηγοράκου
-Κ.Τ.Ε. Μετανάστευσης και Ασύλου: Νάντια Γιαννακοπούλου
-Κ.Τ.Ε. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Κατερίνα Καζάνη
-Κ.Τ.Ε. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων: Μανόλης Χνάρης
-Κ.Τ.Ε. Ναυτιλίας: Σταύρος Μιχαηλίδης & Κ.Τ.Ε. Νησιωτικής Πολιτικής: Παναγιώτης Παρασκευαΐδης
-Κ.Τ.Ε. Τουρισμού: Κατερίνα Σπυριδάκη
-Κ.Τ.Ε. Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Απόστολος Πάνας
-Κ.Τ.Ε. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας: Ανδρέας Πουλάς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης για Γιώργο Μαζωνάκη: «Κανένας δε ζήτησε την αλλαγή της ώρας θανάτου – Φτάνει με τις συκοφαντίες»
«Καλώ τις ανακριτικές αρχές να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα του Διοικητού του Νοσοκομείου και των ιατρών που παρέλαβαν από το ΕΚΑΒ ώστε να μην αφήσουμε χώρο στις συνωμοσιολογικές θεωρίες», είπε ο υπουργός Υγείας
Ο Άδωνις Γεωργιάδης 125
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αύξηση στο επίδομα θέρμανσης για όλες τις μορφές ενέργειας και επιδότηση diesel όλο τον Οκτώβριο
Ο πρωθυπουργός σχολιάζει τη διπλή αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους Moody’s και Scope, ενώ αναφέρεται και στη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης
Κυριάκος Μητσοτάκης 189
Η ΕΛΑΣ εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, αλλά τώρα αρχίζουν τα δύσκολα – Η μάχη με το ΠΑΣΟΚ και οι αναποφάσιστοι
Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΕΛ.Α.Σ. στον προοδευτικό χώρο - Η πίεση στο ΠΑΣΟΚ, το ισχυρό χαρτί Τσίπρα και το δύσκολο πέρασμα από την εκλογική επιρροή στην κυβερνητική αξιοπιστία
Ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ 11
Κυριάκος Μητσοτάκης για την αναβάθμιση από Moody’s και Scope Ratings: «Η Ελλάδα – νησίδα πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας»
«Η Ελλάδα αποτελεί πλέον παράδειγμα ανθεκτικότητας, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και ταχείας μείωσης του δημόσιου χρέους», το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη
Γιώργος Μαζωνάκης 7