Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΣΟΚ: “Άτακτη υποχώρηση η δήθεν περήφανη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης”

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

“Tα αποτελέσματα του σημερινού Εurogroup αποδεικνύουν ότι η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση”. Αυτό αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του, μετά τις νέες απαιτήσεις των Θεσμών για λήψη νέων μέτρων, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Οι Θεσμοί στο σημερινό Eurogroup επεφύλασσαν μία… έκπληξη στην ελληνική κυβέρνηση. Και μάλιστα δυσάρεστη. Οι δανειστές απαιτούν λήψη -και φυσικά νομοθέτηση- ενός νέου πακέτου μέτρων, προληπτικού χαρακτήρα μάλιστα, ύψους 3,6 δισ. ευρώ.

Αντιδράσεις

Ενώ στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να… διαχειριστούν την κατάσταση, ήδη από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ εξαπολύεται σφοδρή επίθεση εναντίον της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση αναφέρεται: “Συνεδρίασε σήμερα το Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, συζήτησε τις πολιτικές εξελίξεις και την πορεία προς την προγραμματική συνδιάσκεψη και τόνισε:

1. Tα αποτελέσματα του σημερινού Εurogroup αποδεικνύουν ότι η δήθεν «περήφανη διαπραγμάτευση» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετετράπη σε άτακτη και χωρίς όρους υποχώρηση.

Η έλλειψη σχεδίου και στρατηγικής , η πολύμηνη καθυστέρηση στην διαπραγμάτευση του «Μνημονίου Τσίπρα» , οδήγησαν σε αύξηση του λογαριασμού στα 12,5 δις ευρώ για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Ακόμη και για το χρέος φαίνεται ότι οι συζητήσεις θα γίνουν σε πλαίσιο που υπολείπεται από τις προβλέψεις-αποφάσεις του Eurogroup του 2012.

Η ανικανότητα της κυβέρνησης, οι τακτικισμοί, τα επικοινωνιακά κόλπα, οδηγούν σε νέες επώδυνες καταστάσεις για τους πολίτες. Καταστάσεις που εντείνουν τα αδιέξοδα και την απουσία αξιόπιστης προοπτικής για την υπέρβαση της κρίσης.

2. Ενόψει της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στις 14-15 Μαίου το επόμενο χρονικό διάστημα θα τεθούν σε διάλογο οι προγραμματικές θέσεις προοδευτικών μεταρρυθμίσεων για την ανόρθωση της οικονομίας και της κοινωνίας και θα συζητηθούν σε όλη τη χώρα στις 7-8 Μαίου με τη συμμετοχή κλιμακίων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τοπικών στελεχών”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε