Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Εγκρίθηκε το «Ψηφιακό Κόμμα» που θα λειτουργεί σαν… ΚΕΠ

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής εγκαινιάζει το «Ψηφιακό Κόμμα», που σύμφωνα με τα στελέχη του «μέσα από τα ανθρωποκεντρικά του χαρακτηριστικά εξελίσσεται από ένα εργαλείο ψηφιακής διακυβέρνησης σε μια πλατφόρμα της Ψηφιακής Κοινωνίας».

Η σχετική εισήγηση έγινε και εγκρίθηκε στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. ‘Οπως αναφέρει σχετικό ενημερωτικό σημείωμα «θα ανήκει σε όλους τους πολίτες και τα μέλη. Δίνει ρόλο και λόγο στην κοινωνία. Η φωνή όλων των πολιτών και των αποδήμων ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου ή γεωγραφικής τοποθεσίας μέσω του Διαδικτύου θα ακούγεται στη Βουλή, στις πόλεις και στους χώρους δράσης, που έχει παρουσία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής και θα υποστηρίξει στην πράξη την Αυτοοργάνωση του κόμματος».

Ετσι, όπως αναφέρεται, αναβαθμίζεται ο ρόλος των μελών και των φίλων του κόμματος παρέχοντας τους μια σειρά από δυνατότητες συνδιαμόρφωσης προτάσεων και θέσεων καθώς και τη δημιουργία δικτύων και ψηφιακών οργανώσεων.

«Με αυτό το ψηφιακό εργαλείο το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα εφαρμόζει άμεσα πρακτικές συμμετοχικής διακυβέρνησης χωρίς αποκλεισμούς, επισημαίνεται και τίθενται συγκεκριμένοι στόχοι:

• Ανοικτός διάλογος για όλους τους πολίτες.

Όλοι οι πολίτες θα μπορούν να συμμετέχουν στο διάλογο για την ανάδειξη προτάσεων σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο για όλα τα θέματα ενδιαφέροντός τους όπως η τοπική οικονομική ανάπτυξη, η εργασία, η εκπαίδευση, η παιδεία, η υγεία, η ενέργεια, η μετά covid εποχή και το περιβάλλον. Οι προτάσεις των πολιτών θα αξιοποιούνται στις πολιτικές παρεμβάσεις του κόμματος.

• Ανοιχτές on line φυσικές και υβριδικές εκδηλώσεις

Θα προγραμματίζονται πολιτικά εργαστήρια ανοιχτά σε όλους τους πολίτες. Θα δίνεται η δυνατότητα διοργάνωσης της δικής σου εκδήλωσης.

• Εγγραφή μελών και ψηφιακές οργανώσεις

Τα μέλη θα έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από δυνατότητες άμεσης επικοινωνίας και συνδιαμόρφωσης θέσεων. Μπορούν να δημιουργούνται δίκτυα με στελέχη με τα ίδια ενδιαφέροντα σε όλη την Ελλάδα.

• Κέντρο υποστήριξης μελών και φίλων του Κινήματος / Ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων

Θα είναι το ψηφιακό «ΚΕΠ» του κόμματος». 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 13
Άδωνις Γεωργιάδης και Θάνος Πλεύρης εναντίον Διεθνούς Αμνηστίας και Χάγης: «Αντιδυτικά και αριστεροκρατούμενα όργανα»
«Οι αποφάσεις που λαμβάνουν τα διεθνή δικαστήρια έρχονται σε σύγκρουση με τη βούληση των ευρωπαϊκών λαών και των κυβερνήσεων που εκλέγονται δημοκρατικά», είπε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης 18
Κόντρα ανάμεσα σε Αλεξάνδρα Σδούκου και ΠΑΣΟΚ: «Η πιο αδίστακτη κυβέρνηση» – «Ψάχνετε κάτι για να αντιπαρατεθείτε στην κυβέρνηση»
Στο επίκεντρο της διαμάχης Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη είναι τα αγροτικά μπλόκα αλλά και οι τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ με τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών αγροτοσυνδικαλιστών
Αλεξάνδρα Σδούκου 20
Καυγάς Γιαννούλη – Βούλτεψη on air: «Αυτό δεν είναι διάλογος, είναι προπαγάνδα» – Πέταξε το μικρόφωνο και έφυγε
Η κόντρα μεταξύ της Σοφίας Βούλτεψη και του Χρήστου Γιαννούλη ξεκίνησε όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική για τις τετραήμερες χειμερινές διακοπές του πρωθυπουργού με την βουλευτή της ΝΔ να απαντά
Καυγάς Βούλτεψη - Γιαννούλη on air 32