Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ανακοινώσεις Μητσοτάκη για έρευνες υδρογονανθράκων: Τέτοια ώρα τέτοια λόγια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Με αιχμές στην κυβέρνηση της ΝΔ σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπαγώνει» τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνησή του «πάγωσε».

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι:

«Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και πληρώνει την κυβερνητική ατολμία να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα – ασπίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «ξεπαγώνει» τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνησή του «πάγωσε».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτέλεσε στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε το 2014 όταν η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τις πρώτες τρεις συμβάσεις για έρευνες.

Καταλογίζει ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστηρίζει ότι επί οκτώ χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων δεν υπήρξε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η χώρα να εξαρτάται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και να είναι έρμαιο στην κερδοσκοπία των αγορών ορυκτών καυσίμων.

«Ακόμη και αν τελεσφορήσουν, όμως, οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι πολίτες θα δουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Τώρα είναι η ώρα για άμεσες λύσεις, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στα τιμολόγια, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και υπογραμμίζει ότι η θέση του είναι «ξεκάθαρη για τα θέματα ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των εγχώριων φυσικών πόρων καθώς και στην ομαλή και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές ενεργειακές επιλογές ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τις κοινωνικές ανισότητες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης από το Καστελόριζο: Μέσα στην επόμενη τετραετία πρέπει να έχουμε κλείσει όλα τα ανοιχτά μέτωπα – 37 έργα 27 εκατ. ευρώ
«Στόχος είναι να υπάρχουν οι προϋποθέσεις ώστε «τα νέα παιδιά, οι νέοι Καστελλοριζιοί, να μπορούν να ζήσουν και να προκόψουν εδώ στον τόπο τους»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Καστελόριζο 14
Παύλος Μαρινάκης για Αλέξη Τσίπρα: Η παραδοχή του τομεάρχη Οικονομικών της ΕΛΑΣ ήταν αρκετή για να αντιληφθούμε το μέγεθος της πολιτικής εξαπάτησης
«Ο κ. Κουτεντάκης ανέφερε, τουλάχιστον τέσσερις φορές, ότι τα περιβόητα 7,5 δισ. είναι ετήσιες δαπάνες και όχι η κοστολόγηση του προγράμματος τετραετίας, όπως ψευδώς είχε ισχυριστεί ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη»
Παύλος Μαρινάκης
Δημοσκόπηση Prorata: Στις 9 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι της ΕΛΑΣ – «Κουμπωμένοι» οι πολίτες για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη και Τσίπρα στη ΔΕΘ
Στη δημοσκόπηση της Prorata η ΝΔ καταγράφει ποσοστό 25,5%, η ΕΛΑΣ είναι δεύτερη με μία μονάδα αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον περασμένο Ιούλιο και το ΠΑΣΟΚ είναι τρίτο με 9%
Κάλπη 91