Πολιτική

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για ανακοινώσεις Μητσοτάκη για έρευνες υδρογονανθράκων: Τέτοια ώρα τέτοια λόγια

Με αιχμές στην κυβέρνηση της ΝΔ σχολίασε το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για επιτάχυνση των ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «ξεπαγώνει» τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνησή του «πάγωσε».

Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ αναφέρει ότι:

«Την ώρα που η κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές κύμα ακρίβειας και πληρώνει την κυβερνητική ατολμία να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα – ασπίδα για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι «ξεπαγώνει» τις έρευνες για την εξόρυξη υδρογονανθράκων, που σημειωτέον η κυβέρνησή του «πάγωσε».

Το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει ότι η αξιοποίηση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων αποτέλεσε στρατηγική επιλογή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και κορυφώθηκε το 2014 όταν η Βουλή των Ελλήνων κύρωσε τις πρώτες τρεις συμβάσεις για έρευνες.

Καταλογίζει ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υποστηρίζει ότι επί οκτώ χρόνια με ευθύνη των κυβερνήσεων των δύο κομμάτων δεν υπήρξε καμία πρόοδος, με αποτέλεσμα η χώρα να εξαρτάται από το εισαγόμενο φυσικό αέριο και να είναι έρμαιο στην κερδοσκοπία των αγορών ορυκτών καυσίμων.

«Ακόμη και αν τελεσφορήσουν, όμως, οι έρευνες υδρογονανθράκων, οι πολίτες θα δουν αποτελέσματα σε βάθος χρόνου. Τώρα είναι η ώρα για άμεσες λύσεις, όπως η επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής και στα τιμολόγια, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας και μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής και υπογραμμίζει ότι η θέση του είναι «ξεκάθαρη για τα θέματα ενέργειας, δίνοντας έμφαση στην αξιοποίηση των εγχώριων φυσικών πόρων καθώς και στην ομαλή και κοινωνικά δίκαιη ενεργειακή μετάβαση σε καθαρές ενεργειακές επιλογές ως απάντηση στην κλιματική αλλαγή και τις κοινωνικές ανισότητες».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Χριστοδουλίδης: «Η Κύπρος σε καμία περίπτωση δεν εμπλέκεται σε οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση»
Και επισήμανε ότι «για μια ακόμη φορά, Κύπρος και Ελλάδα συνεργάζονται στο ύψιστο επίπεδο, λειτουργώντας ως φορείς σταθερότητας και ασφάλειας, σε μια συγκυρία εξαιρετικά δύσκολη»
President of Cyprus Nikos Christodoulides speaks during a joint statement with Italian Prime Minister Giorgia Meloni, at Chigi Palace, in Rome, Italy, February 26, 2026. REUTERS/Remo Casilli
Ανδρουλάκης: «Δεν πρέπει να υπάρξει κανένα σενάριο εμπλοκής της χώρας μας στον πόλεμο» 
Η «προληπτική» στρατιωτική επίθεση των ΗΠΑ και του Ισραήλ χωρίς απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ συνιστά ωμή παραβίαση του διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Νίκος Ανδρουλάκης
Η Ελλάδα «σταθμός» ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο – Οι εκτιμήσεις για τα γεωστρατηγικά οφέλη
Στα «οφέλη» για την Ελλάδα από τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η Αθήνα προσθέτει και το γεγονός ότι η Άγκυρα, υπό τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, «εμφανίζεται αμήχανη», με στενά περιθώρια αντίδρασης...
συστοιχία Patriot
Αλέξης Τσίπρας: Εμείς θα πάρουμε ξανά το πρωτάθλημα όταν θα έχουμε στέρεο, εναλλακτικό σχέδιο διακυβέρνησης
«Αναγκαία η επανίδρυση της προοδευτικής παράταξης, διότι καμία από τις υπάρχουσες δυνάμεις του προοδευτικού δημοκρατικού χώρου δεν μπορεί, ανεξαρτήτως από το αν θέλουν»
Αλέξης Τσίπρας 54
Μητσοτάκης για επιστολική ψήφο: Από τις επόμενες εκλογές οι Έλληνες του εξωτερικού θα ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας τους
Με βίντεο στα social media, ο πρωθυπουργός παρουσιάζει την αλλαγή στο εκλογικό πλαίσιο, υπογραμμίζοντας ότι η νέα ρύθμιση διευκολύνει τη συμμετοχή των Ελλήνων της διασποράς χωρίς μετακινήσεις και πολύωρα ταξίδια
Μητσοτάκης, επιστολική ψήφος
Επαναπατρισμός Ελλήνων από τη Μέση Ανατολή: Στη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του ΥΠΕΞ ο Γεραπετρίτης για τον συντονισμό των επιχειρήσεων
Περίπου 2.500 αιτήματα έχουν υποβληθεί έως τώρα, 315 Ελληνες έχουν ήδη επιστρέψει με ασφάλεια, ενώ για το Σάββατο (07.03.2026) έχει προγραμματιστεί ειδική πτήση της Emirates από το Ντουμπάι προς την Αθήνα
Γιώργος Γεραπετρίτης