Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ρίχνει το βάρος στο Κέντρο και θέλει να βάλει φρένο στην εσωστρέφεια

Το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν η πρώτη επιλογή των κεντρώων ψηφοφόρων στις ευρωεκλογές εκτιμούν στην Χαριλάου Τρικούπη ότι αποτελεί σταθερό παράγοντα για τη δημιουργία γραμμών άμυνας απέναντι σε Μητσοτάκη και Τσίπρα
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τη χθεσινή σκληρή αντιπαράθεση του Νίκου Ανδρουλάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη Βουλή με αφορμή την συζήτηση για τα εθνικά θέματα η Χαριλάου Τρικούπη στρέφει το ενδιαφέρον της προς το Κέντρο καθώς τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός είναι εκτεθειμένος από την ακραία ρητορική που χρησιμοποίησε. 

Με δεδομένο μάλιστα ότι η ΝΔ έχει χάσει από το κέντρο 12 ποσοστιαίες μονάδες από τις εθνικές εκλογές μέχρι τις ευρωεκλογές, τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ετοιμάζονται να προσεγγίσουν αυτό το εκλογικό κοινό. 

Παράλληλα, στις αναλύσεις τους κυριαρχεί το 30,9% που έλαβε το ΠΑΣΟΚ ως επιλογή των κεντρώων ψηφοφόρων έναντι του 21,5% που πήρε η ΝΔ και του 8,6% του ΣΥΡΙΖΑ.

Το στοιχείο αυτό αποτελεί σταθερό παράγοντα για τη δημιουργία των γραμμών άμυνας τόσο απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα που εκτιμούν ότι δεν μπορεί να προσεγγίσει το συγκεκριμένο κοινό όσο και να προωθείται το rebranding του.

Την ίδια στιγμή ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνέντευξή του ανέφερε ότι «η χώρα έχει καταστεί μη διακυβερνήσιμη» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η επόμενη μέρα θα φέρει τις πολιτικές δυνάμεις μπροστά στο ενδεχόμενο της ακυβερνησίας. Όπως μάλιστα σημείωσε, δεν βλέπει κάποια προοπτική να αλλάξει κάτι μέχρι τις εκλογές.

Στο ΠΑΣΟΚ παρακολούθησαν όλοι την τοποθέτηση του πρώην προέδρου του κόμματος με αρκετά στελέχη να υπογραμμίζουν ότι παρά το γεγονός πως ο ίδιος δεν έχει δείξει τέτοιο ενδιαφέρον, η παρουσία στη Βουλή θα άλλαζε τα δεδομένα. Ο ίδιος άλλωστε με τον δικό του τρόπο έκλεισε την σχετική συζήτηση υπογραμμίζοντας ότι δεν θα αποδεχθεί μείωση της δυνατότητας του να παρεμβαίνει.

Με δεδομένο ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στρέφει το ενδιαφέρον του στο Κέντρο οι παρεμβάσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου και της Άννας Διαμαντοπούλου θεωρούνται επιβεβλημένες.

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης προκειμένου να σταματήσει όλα τα φαινόμενα εσωστρέφειας μέσα στο ΠΑΣΟΚ συμπεριέλαβε στην ΚΟΕΣ ακόμα και τα στελέχη που του άσκησαν την πιο σκληρή κριτική όπως οι Χάρης Καστανίδης και Φίλιππος Σαχινίδης που συμμετέχουν στην επιτροπή προγράμματος. Εκτός άφησε μόνο τον Χρήστο Πρωτόπαπα, που σήμερα είναι σύμβουλος στου Χάρη Δούκα στον δήμο της Αθήνας. 

Ο Χάρης Δούκας χθες σε συνέντευξη του εμφανίστηκε πάντως θετικός στον διάλογο με τα προοδευτικά κόμματα ακόμα και με τον Αλέξη Τσίπρα εφόσον προχωρήσει στην δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Σύγκρουση Μητσοτάκη – Ερντογάν στο ΝΑΤΟ για F-35 και casus belli: «Ιστορική ανορθογραφία» – «Κανείς δεν ξέρει τι είναι»
Ο Μαρκ Ρούτε σε ρόλο «Πόντιου Πιλάτου» για τα ελληνοτουρκικά - Η ακλόνητη στήριξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και το «μαγικό» 5% στις αμυντικές δαπάνες των μελών του
Μαρκ Ρούτε, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
10
ΕΛ.Α.Σ.: Πυρά κατά της κυβέρνησης για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα – «Χωρίς στρατηγική η ελληνική εξωτερική πολιτική»
Το κόμμα επικρίνει τον πρωθυπουργό επειδή, όπως αναφέρει, περιορίστηκε σε γενικές αναφορές για το τουρκικό casus belli, χωρίς να θέσει συγκεκριμένους όρους στο ΝΑΤΟ
ΕΛΑΣ
Νοτοπούλου μετά την παραίτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Κλείνει ένα κεφάλαιο, αλλά έχουμε ακόμη πολλές σελίδες να γράψουμε»
Η πρώην βουλευτής χαρακτήρισε την απόφασή της «βαθιά προσωπική και δύσκολη, αλλά κυρίως πολιτική», αφήνοντας αιχμές για την πορεία του κόμματος και δηλώνοντας παρούσα στον προοδευτικό χώρο
Κατερίνα Νοτοπούλου 21
Νίκος Ανδρουλάκης: Η ΝΔ βλέπει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως εμπόδιο, για το ΠΑΣΟΚ είναι ο κορμός της οικονομίας
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για τις ΜμΕ, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για Ταμείο Ανάκαμψης, ακρίβεια, φορολογία, ενέργεια και πρόσβαση στη χρηματοδότηση
Ανδρουλάκης, ομιλία στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών
ΣΥΡΙΖΑ: Η Κουμουνδούρου δίνει την «καθαρή λίστα» των οργάνων την Παρασκευή, αλλά η Κεντρική Επιτροπή μυρίζει μπαρούτι
Μετά τις αιχμές Παππά και Αλεξιάδη για αδιαφάνεια, η αναπληρώτρια γραμματέας απαντά ότι η επικαιροποιημένη σύνθεση της Κ.Ε. θα αναρτηθεί στο site του κόμματος - Στο βάθος η μάχη για τους συσχετισμούς και η κόντρα με Πολάκη
Σωκράτης Φάμελλος
Καρυστιανού κατά Μητσοτάκη για ΝΑΤΟ και ελληνοτουρκικά: «Σιωπή» απέναντι στην αναβάθμιση της Τουρκίας
Η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» κατηγορεί τον πρωθυπουργό για μη άσκηση βέτο και κάνει λόγο για στάση που, όπως υποστηρίζει, δεν υπερασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα
Μαρία Ιουστινιανού 25