Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης προτείνει για γραμματέα τον Γιάννη Βαρδακαστάνη

Τα 23 πρόσωπα που προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τον Γιάννη Βαρδακαστάνη προτείνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, για νέο γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην εισήγησή του στην Κεντρική Επιτροπή πρότεινε για γραμματέα του κόμματος τον Γιάννη Βαρδακαστάνη. Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης ήταν γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή ανακοίνωσε τις εισηγήσεις του για τον γραμματέα του κόμματος και την σύνθεση του Πολιτικού Συμβουλίου και της ΕΔΕΚΑΠ.

«Σήμερα η επιλογή στο πρόσωπο σου είναι ένα μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ θα έχει ως κυβέρνηση προτεραιότητα την ισότιμη πρόσβαση όλων των ατόμων με αναπηρία σε όποιο γεωγραφικό διαμέρισμα της χώρας και αν κατοικούν, στην υγεία, στην παιδεία, στην εργασία, στον πολιτισμό αλλά και στην πολιτική. Γκρεμίζουμε τα εμπόδια και κάνουμε πράξη την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον Γιάννη Βαρδακαστάνη.

Είπε ότι «ο Γιάννης συνδυάζει την ανθρώπινη προσέγγιση της πολιτικής με την οργανωτική ικανότητα. Ξέρει να ενώνει και να εμπνέει» και πως «είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να γίνει ο εκφραστής της μεγάλης αλλαγής παραδείγματος που έχει ανάγκη η χώρα μας». «Μιας αλλαγής που δεν είναι απλώς πολιτική, είναι αξιακή. Που απαιτεί εντιμότητα, αλήθεια, σεβασμό στον άνθρωπο. Και αυτή η αλλαγή δεν θα έρθει από μόνη της», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «ξεκινά από εμάς. Από τις επιλογές μας. Από τη στάση ζωής μας. Από τη συλλογική μας δύναμη. Από τη βαθιά μας πίστη ότι σε αυτή την κοινωνία κανείς δεν περισσεύει». 

 

Η πρόταση Ανδρουλάκη για το Πολιτικό Συμβούλιο

Για το Πολιτικό Συμβούλιο προτείνει κατά αλφαβητική σειρά: τον Μιχάλη Αεράκη την Τόνια Αντωνίου τη Μιλένα Αποστολάκη τον Παύλο Γερουλάνο τον Θανάση Γλαβίνα τη Μαρία Δαφέρμου την Άννα Διαμαντοπούλου τον Χάρη Δούκα τον Λευτέρη Καρχιμάκη τον Μιχάλη Κατρίνη τη Μάρα Κουκουδάκη την Όλγα Μαρκογιαννάκη τον Νίκο Μήλη τον Κώστα Παπαδημητρίου τον Φίλιππο Σαχινίδη τον Κώστα Σκανδαλίδη την Κατερίνα Σολωμού τον Ανδρέα Σπυρόπουλο τον Μιχάλη Τζελέπη τον Κώστα Τσουκαλά την Έφη Χαλάτση τον Παύλο Χρηστίδη τον Μανώλη Χριστοδουλάκη.

Ex officio συμμετέχουν, όπως προβλέπει το καταστατικό: Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Δημήτρης Μπιάγκης και ο γραμματέας Αυτό-οργάνωσης, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος.

Παράλληλα, με δικαίωμα λόγου θα μετέχουν: Οι εκπρόσωποι των Κινήσεων Θόδωρος Μαργαρίτης και Απόστολος Πόντας, ο διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σαλαγιάννης, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Κουτσούκος, ο Γραμματέας Οργανωτικού Ηρακλής Δρούλιας και ο Γιώργος Τσούμας, αντιπρόεδρος των Νέων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. 

Νίκος Ανδρουλάκης και Γιάννης Βαρδακαστάνης
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανεβαίνει στο βήμα με τον Γιάννη Βαρδακαστάνη να τον χειροκροτά / ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI

Ποιος είναι ο Γιάννης Βαρδακαστάνης

O Γιάννης Βαρδακαστάνης γεννήθηκε στη Ζάκυνθο. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Είναι πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία αποτελεί την τριτοβάθμια κοινωνική και συνδικαλιστική οργάνωση εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία, των ατόμων με χρόνιες και σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και κοινωνικό εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και χρόνιας πάθησης.

Είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (European Disability Forum –EDF), που εκπροσωπεί πάνω από 100 εκατομμύρια πολίτες με αναπηρία στην Ευρώπη.

Από το 2010 είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), εκπροσωπώντας την Ε.Σ.Α.μεΑ. στην Ομάδα ΙΙΙ. Από το 2023 είναι Πρόεδρος του Τμήματος «Οικονομική και Νομισματική Ένωση, Οικονομική και Κοινωνική Συνοχή» (ECO), ένα από τα 6 εξειδικευμένα τμήματα της EOKE.

Επιπρόσθετα, είναι μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας, της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και της Εθνικής Αρχής Προσβασιμότητας (ΕΑΠ).

Είναι μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και μέλος του Συντονιστικού Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ. Ήταν υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 2019 και του 2024.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ένταση στη Λήμνο κατά την επίσκεψη Γεωργιάδη: «Δεν θέλουμε παράσιτα, δρόμο» – Η απάντηση του υπουργού Υγείας
Μετά τα εγκαίνια των νέων ΤΕΠ του νοσοκομείου, ο υπουργός Υγείας βρέθηκε αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις πολιτών, ενώ ο ίδιος υποστήριξε ότι στην «παλλημνιακή κινητοποίηση» συμμετείχαν μόλις 15 έως 20 άτομα
Άδωνις Γεωργιάδης
20
Μαρία Καρυστιανού: «Η είσοδος στη Βουλή είναι μόνο η αρχή, στόχος να έρθει ο λαός στην εξουσία»
Η πρόεδρος του κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» προανήγγειλε έλεγχο των δημόσιων συμβάσεων σε βάθος 15ετίας, κατάργηση της πολιτικής ασυλίας και παρεμβάσεις για τη Δικαιοσύνη, την ακρίβεια και τη φορολογία
Μαρία Καρυστιανού 19
Κυριάκος Μητσοτάκης από Αγαθονήσι: Δωρεάν ηλεκτρικά οχήματα για όλους και νέοι σταθμοί φόρτισης στο νησί
Από το επιτηρητικό φυλάκιο, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ασφάλειας και αποτροπής, ευχαριστώντας τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν «24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αγαθονήσι
20
Μυρτώ Κοροβέση: Το παρασκήνιο της αποχώρησης από τους Δημοκράτες του Κασσελάκη – Η ερώτηση προς τον Πιερρακάκη που δεν κατέθεσε
Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η υπόθεση που σχετιζόταν με την πρόσληψη της συζύγου του Νικόλα Φαραντούρη βρέθηκε στο επίκεντρο της διαφωνίας
Στη παράσταση "Vaginahood" ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης. Η παράσταση δημιουργήθηκε πάνω σε μια ιδέα της Ζέτας Δούκα και της Δώρας Χρυσικού. Μαζί τους η Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σόφη Ζαννίνου, 'Άννα Κουρουπού και ο μουσικός Χάρης Μπότσης.  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2025  (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ
Κεφαλά και Καζαμίας βιντεοσκοπούσαν τις κληρώσεις για τα Δικαστικά Συμβούλια των Τεμπών – «Ελάτε πιο κοντά», τους είπε η Γεροβασίλη
Η κίνηση των δύο βουλευτών της Πλεύσης Ελευθερίας κρίθηκε, πάντως, άνευ ουσίας, καθώς η συνεδρίαση μεταδιδόταν απευθείας από το Κανάλι της Βουλής
Κεφαλά και Καζαμίας, Πλεύση Ελευθερίας 6
Πλεύρης κατά Κυριαζίδη για την επίθεση στην Κωνσταντοπούλου: «Αυτό δεν λέγεται σε καμία γυναίκα»
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου αποδοκίμασε τον «γαλάζιο» βουλευτή για την επαναφορά της επίμαχης αναφοράς προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, την ώρα που ο κ. Κυριαζίδης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας μετά τον νέο σάλο στη Βουλή
Δημήτρης Κυριαζίδης, ΝΔ
7
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για τη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: Η τρομοκρατική βία δεν είναι πολιτική πράξη, οι έρευνες θα συνεχιστούν
«Στη Δημοκρατία η πολιτική διαφωνία είναι ελεύθερη, ακόμη και όταν είναι σκληρή. Η βία, όμως, δεν είναι άποψη» ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Η Έλενα Ακρίτα «τρολάρει» το ΠΑΣΟΚ για τη μεταγραφή του Μιχάλη Χουρδάκη – «Προσφέρει φιλόξενη στέγη σε γυρολόγους βουλευτές»
«Να διαβεβαιώσουμε το ΠΑΣΟΚ ότι αυτή είναι η ενδεδειγμένη στρατηγική να κερδίσει τη ΝΔ με μια ψήφο διαφορά. Μπορεί και με δύο» γράφει με καυστική διάθεση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Έλενα Ακρίτα 8