Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Το σχέδιο 50 ημερών του Νίκου Ανδρουλάκη που ξεκινά από τη Δραπετσώνα και οι προειδοποιήσεις για διαγραφές

Ο Χάρης Δούκας στην πραγματικότητα δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει πολλές φορές διατυπώσει ως διαχρονική του άποψη υπέρ του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Από τον Πολυχώρο Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα, ξεκινά απόψε (11.6.26) το σχέδιο 50 ημερών της Χαριλάου Τρικούπη, για την αναστροφή του κλίματος που δημιουργείται με γοργούς ρυθμούς μετά την ανακοίνωση ίδρυσης του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα. Στην αποψινή εκδήλωση, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συζητήσει με νέους και νέες, θέτοντας την ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για εκείνους επί τάπητος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα μιλήσει για πλείστα όσα θέματα τους απασχολούν, από την στέγαση και τη στήριξη της οικογένειας, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους νέους για να δημιουργήσουν οικογένεια, ως την εργασία και τα δικαιώματά τους σε αυτήν, καθώς και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για τα ωράρια και την αμοιβή τους.

Οι νέοι όμως θα είναι μόνο η αρχή. Στον σχεδιασμό της Χαριλάου Τρικούπη είναι να ακολουθήσουν άλλες θεματικές εκδηλώσεις, με ειδικά κοινά η καθεμία εξ αυτών, από την εξωτερική πολιτική, ως τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους κ.ο.κ. Με αυτή την τακτική, στο ΠΑΣΟΚ σκοπεύουν αφενός να δείξουν στους πολίτες ότι καθένας εξ αυτών μπορεί να «δει τον εαυτό του» μέσα στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ήτοι να ταυτιστεί με αυτό, αναζητώντας εκεί τη λύση στο πρόβλημά του, αφετέρου να τονίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που έχει ήδη επεξεργασμένο, ρεαλιστικό, κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, όσο και αν το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί «φυγή προς τα εμπρός», εκτιμώντας ότι έτσι, από Σεπτέμβρη, τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις θα έχουν αλλάξει, όταν οι πολίτες θα καταλάβουν ότι μπορούν να στηριχθούν σε αυτό, η προειδοποίηση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι όποιος παρεκκλίνει δημοσίως από τη στρατηγική του κόμματος για πολιτική αυτονομία, θα χάνει την κομματική του ιδιότητα, έχει προκαλέσει αν μη τι άλλο αναστάτωση.

Από τη μία ο Χάρης Δούκας που στην πραγματικότητα δεν είπε τίποτα διαφορετικό από αυτό που έχει πολλές φορές διατυπώσει ως διαχρονική του άποψη υπέρ του διαλόγου μεταξύ των κομμάτων της προοδευτικής αντιπολίτευσης, με στόχο την «επανάληψη» του παραδείγματος της Αθήνας στην κεντρική πολιτική σκηνή, και από την άλλη ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου που τάχθηκε υπέρ της αυτόνομης εκλογικής πορείας του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές, αφήνοντας όμως να εννοηθεί ότι όλα μπορούν να αλλάξουν την επομένη της πρώτης Κυριακής των εθνικών εκλογών.

Για του λόγου το αληθές, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε (Action24) ότι μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής μπορούν να συμβούν πολλά, προσθέτοντας πως την πρώτη Κυριακή θα πρέπει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα πια να συζητηθούν και στο ΠΑΣΟΚ με δημοκρατικές διαδικασίες οι επόμενες κινήσεις. Απάντησε εξάλλου θετικά στην ερώτηση αν μετά από την πρώτη Κυριακή το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι ανοιχτό σε όλες τις συζητήσεις, με τους δημοσιογράφους μάλιστα να έχουν βάλει στο τραπέζι νωρίτερα ακόμα και τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Γκάζι» για αυτοδυναμία ζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ανησυχία για «χαλαρή ψήφο» και τα «πυρά» προς Σαμαρά και Καραμανλή
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στα στελέχη της ΝΔ το «υλικό» με τις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η κυβέρνηση «για την ανάταξη της χώρας», όπως είπε, ώστε να τις επικοινωνήσουν στους πολίτες
O Κυριάκος Μητσοτάκης 13
Μητσοτάκης κατά Σαμαρά: Όσοι από τον καναπέ αμφισβητούν τον πατριωτισμό της ευθύνης, πνίγονται μόνοι τους στα ήρεμα νερά
Σκληρή επίθεση του πρωθυπουργού στην αντιπολίτευση και μήνυμα εκλογικής συσπείρωσης στη ΝΔ - «Μία και μόνη Κυριακή πρέπει να φέρει την αυτοδυναμία»
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
136