Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες, θα θυμόμαστε τον Ζακ Σιράκ…

Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες, θα θυμόμαστε τον Ζακ Σιράκ…

Την προσωπικότητα του Ζακ Σιράκ, που πέθανε το πρωί της Πέμπτης (26.09.2019) σε ηλικία 87 ετών, εξήρε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εμείς, οι Έλληνες, θα θυμόμαστε πάντα ότι ο Ζακ Σιράκ συνέχισε και τόνωσε ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία, με απτά σημαντικά αποτελέσματα», αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον Ζακ Σιράκ «εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής, της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής», που «στήριξε ενεργώς την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, συνακόλουθα, της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Όλη η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το θάνατο του Ζακ Σιράκ  

«O Ζακ Σιράκ υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής, της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής». Υπηρέτησε την χώρα του με συνέπεια, ενισχύοντας το κύρος της Γαλλίας σ΄ ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Στήριξε ενεργώς την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, συνακόλουθα, της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εμείς, οι Έλληνες, θα θυμόμαστε πάντα ότι ο Ζακ Σιράκ συνέχισε και τόνωσε ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία, με απτά σημαντικά αποτελέσματα, τόσον ως πρωθυπουργός όσο και, κυρίως, ως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις