Πολιτική

Παυλόπουλος: Εμείς οι Έλληνες, θα θυμόμαστε τον Ζακ Σιράκ…

Την προσωπικότητα του Ζακ Σιράκ, που πέθανε το πρωί της Πέμπτης (26.09.2019) σε ηλικία 87 ετών, εξήρε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

«Εμείς, οι Έλληνες, θα θυμόμαστε πάντα ότι ο Ζακ Σιράκ συνέχισε και τόνωσε ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία, με απτά σημαντικά αποτελέσματα», αναφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τον Ζακ Σιράκ «εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής, της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής», που «στήριξε ενεργώς την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, συνακόλουθα, της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Όλη η δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για το θάνατο του Ζακ Σιράκ  

«O Ζακ Σιράκ υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της γαλλικής, της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς πολιτικής σκηνής». Υπηρέτησε την χώρα του με συνέπεια, ενισχύοντας το κύρος της Γαλλίας σ΄ ευρωπαϊκό αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Στήριξε ενεργώς την επίτευξη του μεγάλου στόχου της ευρωπαϊκής ενοποίησης και, συνακόλουθα, της ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Εμείς, οι Έλληνες, θα θυμόμαστε πάντα ότι ο Ζακ Σιράκ συνέχισε και τόνωσε ακόμη περισσότερο την παραδοσιακή ελληνογαλλική φιλία, με απτά σημαντικά αποτελέσματα, τόσον ως πρωθυπουργός όσο και, κυρίως, ως Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Ενισχύουμε τη σχέση Ελλάδας – Γαλλίας μετατρέποντάς την σε μια ισχυρή, πολυεπίπεδη συμμαχία
«Η Ενισχυμένη Συνολική Στρατηγική Σχέση που υπογράψαμε πριν από λίγες ώρες, είναι μια ευρεία στρατηγική συμφωνία που αναβαθμίζει και εμβαθύνει ακόμη περισσότερο τις ελληνογαλλικές σχέσεις» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Κοινό μέτωπο Μακρόν – Μητσοτάκη: Ζητούν καθυστέρηση στην αποπληρωμή του χρέους της περιόδου Covid και νέα ευρωομόλογα
Ο Εμανουέλ Μακρόν ανέφερε ότι η Ευρώπη δανείστηκε την περίοδο της πανδημίας και δεν έχει νόημα να επιστρέψει τα χρήματα γρήγορα, χαρακτηρίζοντας αυτή την επιλογή λανθασμένη
Μητσοτάκης και Μακρόν 5
Μακρόν σε Μητσοτάκη: Μοντέλο οικονομικής προόδου η Ελλάδα – «Πιο κοντά από ποτέ οι δύο χώρες»
Ο Γάλλος πρόεδρος κάλεσε τις επιχειρήσεις της χώρας του να επενδύσουν στην Ελλάδα και αναφέρθηκε στην ευθυγράμμιση των γεωστρατηγικών συμφερόντων ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι
Μητσοτάκης και Μακρόν 5