Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Παυλόπουλος: Στη Μάλτα στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου

Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα μεταβεί στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου στη Μάλτα.

Εκεί, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα συμμετάσχει στην ετήσια Άτυπη Συνάντηση των 13 Αρχηγών Κρατών της Ομάδος Arraiolos.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αυτής ο κ. Παυλόπουλος θα κάνει εισήγηση την πρώτη μέρα των εργασιών για το Κοινωνικό Κράτος στην Ευρώπη και την δεύτερη μέρα για την Ασφάλεια και το ζήτημα της Μετανάστευσης στην περιοχή της Μεσογείου.

Παυλόπουλος: Η συνάντηση με τον πρώην Ισπανό πρωθυπουργό

Νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 13.09.2017, ο ΠτΔ δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον Φελίπε Γκονζάλες. Ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός δέχθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας Φελίπε Γκονζάλες.

Παυλόπουλος

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ισπανίας βρίσκεται στην Αθήνα προσκεκλημένος του δημάρχου Αθηναίων. Αφορμή ήταν η βράβευσή του με το «Βραβείο Δημοκρατίας της πόλης των Αθηνών». Βραβείο που απονέμεται φέτος για δεύτερη χρονιά. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψής του στη χώρα μας είχε συνάντηση με τον κ. Παυλόπουλο. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το μέλλον της Ευρώπης και η ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στους διαρκείς αγώνες του Φελίπε Γκονζάλες για τη Δημοκρατία. Υπογράμμισε επίσης ότι σε κρίσιμους καιρούς αγωνίσθηκε και αγωνίζεται, ώστε η Ευρώπη να κατακτήσει το στόχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

«Μια ενοποίηση που σημαίνει Ομοσπονδιακή Ευρώπη, στηριγμένη στην Δημοκρατική Αρχή, στην Αντιπροσωπευτική Δημοκρατία και στο Κοινωνικό Κράτος, αυτό το θεμέλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όχι μόνο από θεσμική άποψη αλλά και από πλευράς Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Επισήμανε, επίσης, ότι η σημερινή τους συνάντηση συνέπεσε χρονικά, με αυτό που συνέβη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ομιλία του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το Ευρωπαϊκό Όραμα για το 2025. Εξέφρασε ακόμη τη χαρά του, γιατί ο κ. Γιούνκερ τόνισε το αυτονόητο: Ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι η Δημοκρατική Ευρώπη και πιο Ενωμένη Ευρώπη. Δηλαδή, η Ευρώπη της Ευρωπαϊκής Ενοποίησης, η Ευρώπη της Δημοκρατίας, η Ευρώπη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Διαβάστε εδώ όλο το αναλυτικό ρεπορτάζ με δηλώσεις και φωτογραφίες

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις