Πολιτική

Παύλος Γερουλάνος: Θα φτάσουμε ενωμένοι στις εκλογές, το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη τρεις δεξαμενές εκτός κάλπης

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι διαφωνίες που καταγράφονται σήμερα στη Χαριλάου Τρικούπη δεν αναιρούν το ευρύ πεδίο κοινών θέσεων που ενώνει τα στελέχη του κόμματος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ θα φτάσει ενωμένο στις επόμενες εκλογές διατύπωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παύλος Γερουλάνος, μιλώντας την Παρασκευή (19.06.2026) στον ΣΚΑΪ 100,3, επιχειρώντας να απαντήσει τόσο στην έντονη εσωκομματική συζήτηση μετά τη νέα κόντρα Δούκα-Διαμαντοπούλου όσο και στην πίεση που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η Χαριλάου Τρικούπη έχει μάθει να λειτουργεί με διαφορετικές φωνές, αλλά και να συνθέτει πριν από τις εκλογές. «Το ΠΑΣΟΚ πάντοτε είχε διαφορετικές απόψεις», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι η πολυσυλλεκτικότητα δεν είναι αδυναμία, αλλά στοιχείο της πολιτικής του ταυτότητας.

«Η αβεβαιότητα ήταν αναμενόμενη»

Αναφερόμενος στη δημοσκοπική εικόνα του κόμματος, ο Παύλος Γερουλάνος απέδωσε τη σημερινή πίεση στην εμφάνιση νέων πολιτικών σχηματισμών, που, όπως είπε, ήταν φυσικό να τραβήξουν την προσοχή των πολιτών.

«Είχα πει εδώ και πολύ καιρό ότι αυτή θα ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς», σημείωσε, εξηγώντας ότι όταν εμφανίζονται νέα κόμματα, οι πολίτες τα παρακολουθούν, τα ζυγίζουν και εξετάζουν αν μπορούν να τα εμπιστευθούν.

Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα είναι ότι η δημόσια συζήτηση μετατοπίζεται συχνά από τα πραγματικά κοινωνικά ζητήματα στα σενάρια της επόμενης ημέρας. Το ΠΑΣΟΚ, είπε, οφείλει να επιμείνει στις προτάσεις του για την οικονομία, το Ταμείο Ανάκαμψης και την καθημερινότητα των πολιτών.

Η σκιά Τσίπρα και το στοίχημα της κάλπης

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί πίσω από την ΕΛΑΣ του Αλέξη Τσίπρα, ο Παύλος Γερουλάνος δεν στάθηκε στις δημοσκοπικές αποτυπώσεις, αλλά στη μεγάλη δεξαμενή των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος που σήμερα απέχουν.

Όπως ανέφερε, περίπου 1,5 εκατομμύριο πολίτες που στο παρελθόν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ δεν έχουν μετακινηθεί ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία ούτε προς άλλους πολιτικούς χώρους. Παραμένουν, όπως είπε, σε στάση αναμονής.

«Το μεγαλύτερο μέρος αυτού του κοινού θα αποφασίσει πολύ κοντά στην κάλπη», εκτίμησε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτυπώνουν πλήρως τη δυναμική αυτής της σιωπηλής δεξαμενής.

«Τρία ΠΑΣΟΚ δεν πάνε στην κάλπη»

Με την πιο χαρακτηριστική του φράση, ο Παύλος Γερουλάνος υποστήριξε ότι το κόμμα δεν έχει εξαντλήσει τις δυνατότητές του. «Έχουμε τρία ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή που δεν πάνε στην κάλπη. Δεν είναι ότι πάνε σε άλλα κόμματα», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για κάθε έναν ψηφοφόρο που προσέρχεται σήμερα στην κάλπη υπέρ του ΠΑΣΟΚ, τρεις παραδοσιακοί ψηφοφόροι του κόμματος απέχουν. Εκεί, πρόσθεσε, βρίσκεται και το πραγματικό στοίχημα της Χαριλάου Τρικούπη: να πείσει ξανά αυτούς τους πολίτες ότι διαθέτει προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους.

Κλείνοντας, ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε ότι η μάχη για το ΠΑΣΟΚ δεν θα κριθεί μόνο στις πολιτικές ισορροπίες, αλλά στα ζητήματα που πιέζουν την κοινωνία: την ακρίβεια, την οικονομία, τα εισοδήματα και τις προοπτικές των νέων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ: Η κόντρα Δούκα και Διαμαντοπούλου φέρνει στα όριά τους τα πράσινα στελέχη
Και ενώ η αρχική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ έγινε αντιληπτή ως προσπάθεια ίσων αποστάσεων από τους δύο, στο παρασκήνιο, οι παροικούντες παραδέχονταν ότι δεν αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο οι δύο
Δούκας και Διαμαντοπούλου 5
Το μεγάλο «στοίχημα» Μητσοτάκη με το βλέμμα στις εκλογές: Η «μάχη» των κονδυλίων στη Σύνοδο Κορυφής και τα μέτρα στη ΔΕΘ
Η οικονομία παραμένει το ισχυρό πολιτικό «χαρτί» της κυβέρνησης και μαζί με το αφήγημα – δέσμευση «το είπαμε, τα κάνουμε και θα κάνουμε ακόμη περισσότερα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 16