Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Παύλος Πολάκης: Ειρωνικό post για τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Παύλος Πολάκης: Ειρωνικό post για τις φωτιές στην Καλιφόρνια

Την ώρα που οι καταστροφικές φωτιές στην Καλιφόρνια αφήνουν πίσω τους τουλάχιστον 25 νεκρούς, την ώρα που οι πληγέντες από την καταστροφική φωτιά στο Μάτι συγκλόνιζαν με τη διαμαρτυρία τους στον Μαραθώνιο της Αθήνας, ένα post που έκανε ο Παύλος Πολάκης έρχεται να προκαλέσει.

Ο ίδιος ο Παύλος Πολάκης κάνει λόγο για σαρκασμό. Αλλά είναι τουλάχιστον άστοχο να ειρωνεύεται κανείς όταν υπάρχουν 25 άνθρωποι νεκροί. Πολύ περισσότερο όταν οι πληγές από τη φωτιά της 23ης Ιουλίου που άφησε πίσω της 99 νεκρούς στη χειρότερη εθνική τραγωδία των τελευταίων ετών, παραμένουν ανοιχτές.

Στο post του, ο Παύλος Πολάκης απευθύνεται στη Ρένα Δούρου. «Ακόμα να παραιτηθείς;» γράφει. «Μαθαίνω για μεγάλες πυρκαγιές και πολλούς στην Καλιφόρνια. Γιατί δεν έδωσες εντολή εκκένωσης ε;», συμπληρώνει.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας εξαπολύει, σε υστερόγραφο της ανάρτησής του, επίθεση στα media, τα οποία κατηγορεί πως τα όσα έχει κάνει τους τελευταίους δυο μήνες η περιφέρεια και το υπουργείο Υποδομών στο Μάτι «κανένα συστημικό ΜΜΕ δεν τα λέει». Και κλείνει την ανάρτησή του με τη φράση: «Μόνο τις μέρες της τραγωδίας εμπορεύονταν ψεύτικη θλίψη».

Δείτε το post του Παύλου Πολάκη

Η Ρένα Δούρου δεν απάντησε στα όσα έγραψε ο Παύλος Πολάκης. Το μοναδικό που έγραψε ήταν μια… καλημέρα.

Η ανάρτηση προκάλεσε ποικίλα σχόλια. Άλλα θετικά, με χρήστες του Facebook να υπερθεματίζουν και να στηρίζουν τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κι άλλους να διαφωνούν. Στους περισσότερους απ’ όσους διαφώνησαν με την άποψή του, ο Παύλος Πολάκης, απάντησε.

“Δεν κάνουμε αστείε μα αυτά. Σας εκτιμώ αλλά…” έγραψε μια χρήστης. Και ο Παύλος Πολάκης της απάντησε, μεταξύ άλλων: “Δεν είναι αστείο. Είναι σαρκασμός στην ψευδεπίγραφη ευαισθησία τους”.

Ένας άλλος ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας “να μην πέφτει στο επίπεδό τους”, με τον Παύλο Πολάκη να απαντά: “Δεν πέφτω σε κανένα επίπεδο. Ξεφτιλίζω την υποκρισία τους. Η περιφέρεια είναι κάθε μέρα εκεί στην περιοχή της καταστροφής, τα κανάλια ήταν μόνο όταν πίστευαν πως θα κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση”.

Κάποια άλλα σχόλια ήταν πιο επιθετικά. “Φοβερό αστείο, μπράβο κε Υπουργέ μας” έγραψε κάποιος, με τον Παύλο Πολάκη να του απαντά “όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Μυαλό δεν μπορώ να φυτέψω”

“Κάνε και πλάκα για την καταστροφή στην Καλιφόρνια. Λίγα τα ψωμιά σας συριζαίοι” ήταν το σχόλιο άλλου χρήστη, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να επαναλαμβάνει πως “δεν κάνω πλάκα είπαμε. Ξεφτιλίζω τα σιχάματα της δημοσιογραφίας που δεν τους έκατσε το σενάριο με το Μάτι (όπως και κάτι τυπάκους σαν και εσένα που ως ακόλουθοι κάποιον μάλλον τους λείπει το ψωμί σήμερα…)”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις