Πολιτική

Πέρασε η τροπολογία για το αφορολόγητο – Έκλεισε η Βουλή

Έγινε δεκτή η τροπολογία της κυβέρνησης για το αφορολόγητο. Υπερψηφίστηκε και ήταν η τελευταία... πράξη της Βουλής πριν από τις εκλογές. Δεν μίλησε τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η τελευταία πράξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ήταν η κατάθεση και τελικά η ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο. Μιας τροπολογίας που αναιρεί τη μείωση του αφορολογήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2020 αλλά μαζί της αναιρεί και τις φοροελαφρύνσεις της μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, της μείωσης του τέλους επιτηδεύματος και της μείωσης του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20%.

Η τροπολογία για το αφορολόγητο πέρασε με τις ψήφους μόνο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αφού Το Ποτάμι και το ΚΚΕ (τα μοναδικά κόμματα που έμειναν στην αίθουσα της Ολομέλειας και δεν αποχώρησαν) επέλεξαν το “παρών”.

Με την ψήφιση της τροπολογίας για το αφορολόγητο, η Βουλή ουσιαστικά έκλεισε, αφού -όπως έχει ανακοινωθεί και από τον ίδιο- ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πάει τη Δευτέρα (10.06.2019) στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να ζητήσει πρόωρες εκλογές στις 7 Ιουλίου.

Αν και από νωρίς “κυκλοφορούσε” στους διαδρόμους της Βουλής πως ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε την τελευταία του εμφάνιση, πριν από τις πρόωρες εκλογές, στη Βουλή για να μιλήσει, τελικά ο πρωθυπουργός δεν εμφανίστηκε. Όπως δεν εμφανίστηκαν ο πρόεδρος και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είχαν εξαρχής δηλώσει πως δεν θα παραστούν στις τελευταίες συνεδριάσεις της Βουλής γιατί θεωρούν ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Διπλωματικό μπρα ντε φερ Ελλάδας – Τουρκίας στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: «Άκυρο και ανυπόστατο» λέει η Αθήνα, «ισχύει από το 2019» απαντά η Άγκυρα
Ο πρέσβης Αχμέντ Γιλντίζ της Τουρκίας υποστήριξε ότι «το Συμβούλιο αυτό δεν είναι δικαστήριο οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών»
H Αγλαΐα Μπαλτά 80
Προεκλογικό μήνυμα Μαρινάκη από Θεσσαλονίκη: «Για να κερδίσεις, παίζει ρόλο και το όραμα που δίνεις για τα επόμενα χρόνια»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε στο επίκεντρο το κυβερνητικό έργο - Η απάντηση στην αντιπολίτευση για τη συγκέντρωση Κασιδιάρη στον ίδιο χώρο με την εκδήλωση της ΝΔ
Παύλος Μαρινάκης
«Σφάχτηκαν» Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου: «Είσαι η καλύτερη φίλη του Κασιδιάρη» – «Χυδαιολογείς, είσαι θαυμαστής των ναζί»
Σφοδρή αντιπαράθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς, με αφορμή τη συγκέντρωση υποστηρικτών του καταδικασμένου πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη
Άδωνις Γεωργιάδης και Ζωή Κωνσταντοπούλου 9