Πολιτική

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Υποψήφιος επίσημα ο Γιάννης Μυλόπουλος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και επίσημα υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι ο Γιάννης Μυλόπουλος. Ο καθηγητής Πολυτεχνικής Σχολής και πρώην πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το ανακοίνωσε μέσω Facebook ενώ έχει ήδη τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανάρτησή του στο Facebook, ο Γιάννης Μυλόπουλος αναφέρει: «Με τη δήλωση αυτή ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως επικεφαλής ψηφοδελτίου για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και με τίτλο: “Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας”».

Επισημαίνει δε, ότι ο τίτλος του ψηφοδελτίου υποδηλώνει «το τέλος της εποχής όπου η διοίκηση της Περιφέρειας ήταν απλός θεατής της φτωχοποίησης των πολιτών, της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της καταστροφής της πολιτιστικής κληρονομιάς, της ιδιωτικοποίησης των δημόσιων αγαθών και της κατάρρευσης των δημόσιων δομών».

«Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημαίνει για εμάς το τέλος της εποχής που η διοίκηση ήταν χειροκροτητής των ολέθριων για την ανάπτυξη, την κοινωνία και το περιβάλλον πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα και στην περιφέρειά μας.

Αλλαγή στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σημαίνει για εμάς μια νέα εποχή, στην οποία η Περιφέρεια θα αναλάβει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο για την ουσιαστική αποκέντρωση των δράσεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, την Πράσινη Μετάβαση και την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.

Μια νέα εποχή για μια ισόρροπη Οικονομική, Κοινωνική και Περιβαλλοντική Ανάπτυξη στην Κεντρική Μακεδονία» προσθέτει.

Ο Γιάννης Μυλόπουλος δηλώνει, άλλωστε, ότι απευθύνεται σε όλες και όλους τους προοδευτικούς πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλες και όλους που δυσφορούν κάτω από τις συντηρητικές, τις οπισθοδρομικές, τις κερδοσκοπικές, τις αντιπεριβαλλοντικές και τις αντικοινωνικές πολιτικές επιλογές που, όπως υπογραμμίζει, σαρώνουν τη χώρα.

 

Σημειώνεται ότι υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στις εκλογές του Οκτωβρίου είναι ο νυν περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, τη στήριξη στο πρόσωπο του οποίου ανακοίνωσε στα μέσα Ιουλίου η Νέα Δημοκρατία. Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει ανακοινώσει με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ο Χρήστος Παπαστεργίου. Στη σχετική δήλωσή του ανέφερε ότι «η νέα περίοδος 2024-2029 πλησιάζει», τονίζοντας ότι «η Κεντρική Μακεδονία μόνο με πράξεις αλλάζει» και απευθύνοντας κάλεσμα για ανατροπή του κατεστημένου. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, με απόφαση της επιτροπής για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ανακοίνωσε τη στήριξή του στον Χρήστο Παπαστεργίου.

Τους πρώτους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Κεντρική Μακεδονία ανακοίνωσε η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Σωτήρη Αβραμόπουλο, ενώ υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα είναι και ο Φίλιππος Γκανούλης από την παράταξη «Οικολογία – Πράσινη Λύση», όπως ανέφερε ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η επίσημη ανακοίνωση αναμένεται εντός της ημέρας.

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια έχει γνωστοποιήσει επίσης ο επιχειρηματίας Βασίλης Ρόκος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα νέα ονόματα που «κλειδώνουν» για τα ψηφοδέλτια – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού
Δραγασάκης για Τσίπρα: «Δεν βλέπω κυβερνητική αλλαγή χωρίς αυτόν»
Ο ανεξάρτητος βουλευτής βλέπει καταλυτικό ρόλο του πρώην πρωθυπουργού στις πολιτικές εξελίξεις, αλλά κρατά αποστάσεις από το εγχείρημα της ΕΛΑΣ μέχρι να φανεί αν μπορεί να εκφράσει μια νέα Αριστερά
Γιάννης Δραγασάκης 8
Εργοστάσιο drones στη Μαλακάσα εγκαινίασε ο Νίκος Δένδιας – Οι δυνατότητες παραγωγής
H νέα μονάδα εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό της «Ατζέντας 2030», που στοχεύει στην ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος της χώρας σε θάλασσα, ξηρά, αέρα, αλλά και στον κυβερνοχώρο και το διάστημα
Drones στην Μαλακάσα
«Σφάζονται» ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τα δωρεάν ΜΜΜ στους νέους: «Φέρτε τον λογαριασμό» – «Ψάξτε τα λεφτόδεντρα στις πολεοδομίες»
Η πρόταση Ανδρουλάκη για δωρεάν μετακινήσεις έως τα 24 έτη άναψε φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη να μιλά για «κρυφό κόστος» και τη Χαριλάου Τρικούπη να απαντά ότι το μέτρο κοστίζει μόλις 35 εκατ. ευρώ
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Αντώνης Σαμαράς για νόμο Κατσέλη: Η κυβέρνηση να διασφαλίσει την άμεση εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου
Ο πρώην πρωθυπουργός κάνει λόγο για «ιστορική δικαίωση» υπερχρεωμένων νοικοκυριών και ζητεί από funds, servicers και τράπεζες επαναϋπολογισμό οφειλών και επιστροφή ποσών
Αντώνης Σαμαράς 19